Zomerse fruit crumble

Vanochtend had ik trek in een lekker zomerse fruitige ontbijtje.
Het werd een heerlijke fruit crumble met bosbessen en aardbeien.
Een crumble topping valt wat mij betreft ook echt onder een basis recept.
De crumble maak je namelijk van maar 3 ingrediënten elk van de zelfde hoeveelheid.
De 3 basis ingrediënten zijn bloem, boter en suiker meer heb je niet nodig voor een heerlijke crumble.

Wil je ook een crumble maken zorg dan dat je van je 3 basis ingrediënten de zelfde hoeveelheid hebt bijvoorbeeld 150 gram van elk.
Deze meng je tot een kruimelig deeg en klaar is je crumble.

Recept voor 2 schaaltjes zomerse fruit crumble

  • 125 gram bloem
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram suiker
  • 250 gram bosbessen
  • 250 gram aardbeien

Bereindingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Verdeel het gewassen fruit over 2 ovenschalen.

Neem een grote kom en doe hierin de boter, bloem, en suiker en meng met je handen tot een kruimelig deeg het maakt niet uit dat er wat grotere klonten tussen zitten dit hoort zo.
Verdeel het crumble deeg over de 2 schalen en zorg ervoor dat het fruit goed bedekt is met het crumble deeg.
Zet de ovenschalen voor 15 minuten in de oven en je hebt een heerlijk ontbijtje of tussendoortje.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*