Ga terug
Peren jam

Peren jam

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Brood
Keuken Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Peren
  • 450 gram Gelei suiker
  • 25 gram Geraspte verse gember
  • 100 milliter Water
  • 1 Stuk Biologische citroen de rasp van de schil en het sap
  • 4 stuks Steranijs
  • 1 stuks Kaneelstokje
  • 2 stuks Kruidnagel
  • 6 stuks Kardemom peulen

Instructies
 

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis en de steeltjes snijd de peren in blokjes
  • Doe de peren in een ruime pan met het water, geleisuiker, rasp en sap van 1 citroen.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg de geraspte gember, kaneelstokje, kruidnagel, steranijs en de kardemom peulen toe.
  • Laat het geheel op middelhoog vuur zachtjes pruttelen totdat het een dikke gelei wordt, dit kan best een kwartier tot 20 minuten duren.
  • Als het geheel op de gewenste dikte is verwijder je voorzichtig met een vork de steranijs, kardemom, kruidnagel en het kaneelstokje.
  • Schep de peren jam in schone en steriele potjes doe de deksel erop zet ze op hun kop en laat ze volledig afkoelen.
  • Je kunt de peren jam op een koele en donker plak gemakkelijk een half jaar bewaren.
  • Na openen bewaar je de jam het beste in de koelkast.

Notities

Eet smakelijk!