Ga terug

Gekruide aardappelen uit de oven

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, dinner
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram Krielaardappelen in schil
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 15 gram Verse rozemarijn
  • 15 gram Verse peterselie
  • 10 gram Verse salie
  • 15 gram Verse Marjolijn
  • 10 gram Verse tijm
  • 4 teentjes Knoflook
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Zet een pan water op het gas en doe daarin wat zout, breng de pan met water aan de kook
  • Halveer de krielaardappelen en doe ze in de pan met water.
    Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze daarna goed af in een vergiet en laat ze daar even in staan.
  • Verwarm ondertussen de oven vast voor op 200 graden
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven een schaaltje
  • Hak alle verse kruiden fijn en doe ze bij de knoflook in het schaaltje
  • Doe de 3 eetlepels olijfolie in het schaaltje der bij en strooi er flink wat peper en zout bij, roer het even kort door.
  • Haal de krielaardappelen uit het vergiet en doe ze in het schaaltje bij de kruidenolie
  • Hussel het geheel goed door met een lepel zodat elke aardappel goed bedekt is met de kruidenolie
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar over de aardappelen spreid ze een beetje uit over de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze 25 minuten.
  • Verhoog na 25 minuten de oven na grillstand en zet de aardappelen nog even 5 minuten onder de gril zodat ze een mooi bruin korstje krijgen

Notities

Eet smakelijk!