Witlof ala creme

Witlof ala crème

Witlof ala crème een heerlijke romige witlof met blokjes ham

Witlof ala crème al vanaf kinds af aan ben ik gek op witlof.
We aten het ook altijd met kerst maar dan als witlof rolletjes met ham en kaas uit de oven.
Je kunt wel zeggen dat witlof mijn favoriete groente is.
Ik kan dit ook echt zeker wekelijks wel eten.
Aangezien ik dol ben op deze groente zou je verwachten dat er al meerdere recepten met deze groente op mijn blog zouden staan.
Maar er staat dus nog helemaal geen een recept met witlof op mijn blog.
Schandalig! daar moet verandering in komen anders kom ik niet meer geloofwaardig over als ik loop te verkondigen dat dit mijn lievelingsgroente is haha.

Room gelukkig ook lactosevrij

Sinds ik mijn maagverkleining heb gehad blijk ik een lactose intolerantie te hebben.
Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel producten die lactose vrij zijn.
Zo gebruikte ik voor dit gerecht de slagroom van minus L zodat ik er ook zonde problemen van kan genieten.
Mocht je gewoon tegen lactose kunnen dan kun je gewoon slagroom gebruiken.

Witlof ala creme

Witlof ala crème een heerlijke romige witlof met blokjes ham

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Witlof
  • 25 gram Ongezouten roomboter
  • 25 gram Bloem
  • 500 milliter Slagroom
  • 400 gram Ham blokjes
  • 1/2 theelepel Witte peper
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 40 gram Verse peterselie

Instructies
 

  • Was de witlof en snijd de witlof in smalle reepjes.
  • Doe de witlof in de pan vul de pan met water en breng aan de kook.
    Kook de witlof 10 minuten giet daarna de witlof af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Neem ondertussen een andere ruime pan smelt hierin de roomboter en voeg de bloem toe.
  • Roer de bloem door de boter en gaar dit even 1 – 2 minuten.
    Draai het vuur laag.
  • Giet nu in kleine beetjes de slagroom erbij en blijf ondertussen roeren met een garde.
  • Voeg de peper en de mosterdpoeder erdoor en roer dit goed door.
    Doe de witlof en de hamblokjes erbij en verwarm het geheel nog 10 minuten door.
  • Hak tenslotte de peterselie fijn en roer dit door de witlof ala crème.
  • Serveer de witlof eventueel met Pommes duchesse dit vind persoonlijk er erg lekker bij.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*