Willem’s borrel ballen

Koningsdag staat weer bijna voor de deur dus maakte ik een gezondere Borrelbal perfect voor bij je oranje bitter.
De basis van deze bal is kippengehakt gemaakt van kipfilet en een krokant jasje van gemalen pikante rijstzoutjes.
De ideale snack voor Willem’s verjaardag!

Recept voor 18 tot 20 Willem’s borrel ballen!

  • 250 kipfilet
  • 75 gram Pikante rijstzoutjes
  • peper en zout
  • 1 ei opgeklopt
  • 30 gram bloem
  • Zonnebloem olie om in te frituren

Bereidingswijze

Neem een foodprocessor en maal hierin de rijstzoutjes tot een fijn paneermengsel.
Doe dit een een schaaltje en zet apart.
Snijd een stuk kipfilet in grove stukken en maal in een foodprocessor tot een fijn gehakt.

Doe het gehakt in een beslag kom en kruid met peper en zout.
Klop een ei los in een schaaltje en vul een ander schaaltje met bloem.
Draai met wat vochtige handen 18 tot 20 ballen van het kippengehakt, neem een bal en wentel deze door de bloem.
Rol de bal vervolgens in het opgeklopte ei en daarna in de rijstzoutjes paneermeel totdat de bal overal goed bedekt is, herhaal deze stappen met alle ballen.

Neem een grote diepe pan en vul ruim met zonnebloemolie ( je kunt eventueel ook een frietpan gebruiken)

Verhit de olie totdat hij lichtjes gaat bubbelen en doe per keer 5 ballen in de olie.
De ballen zijn goed als ze donkerbruin kleuren haal ze eruit met een schuimspaan en laat even uit druppen op een laag keukenpapier.

Serveer Willem’s ballen met curry, ketchup of een ander sausje naar keuze.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*