Vegetarische Rendang met Quorn

Zoals ik in mijn eerdere post al deelde mocht ik voor een nieuwe samenwerking aan de slag met de producten van Quorn.
Gisteren ging ik aan de slag met de Quorn stukjes ik wilde al een tijdje rendang maken en vond dit een mooie kans om meteen voor een vegetarische variant te gaan.

Rendang op zijn vegetarisch.

Mijn tante kwam bij ons eten en zij is vegetarisch, dus kon ze meteen ook proeven van mijn Indonesische vegetarische gerecht.
Ik had naast de rendang ook nog een paar kleine bijgerechten gemaakt, zoals komkommer en rode peper op zoetzuur, gebakken banaantjes en natuurlijk serveerde ik er rijst bij en saté saus.
Daarnaast nog wat kleine dingen zoals geroosterde pinda’s, sambal, kokosrasp en seroendeng.
Ik maak komende week nog een overzichtje van de complete mini rijst tafel maar voor nu deel ik eerst graag het recept van de Quorn rendang met jullie.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen.

  • 2 pakjes Quorn stukjes
  • 1\8 blok santen
  • 1 bouillontablet groenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 spaanse rode peper
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 1 sereh stengel (citroengras)
  • 2 kopjes kokend water
  • Scheutje olie

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snipper hem in kleine stukjes.
Snijd de rode peper en ringen en verwijder de steel.
Pers de 2 teentjes knoflook, verwijder de schil van de gember en snijd deze fijn.
Doe alle deze bovenstaande ingrediënten samen met de ketoembar in een kom en mix tot een papje met de staafmixer.

Verhit een hapjes pan met een scheutje olie en bak hierin kort je kruiden prutje.
Voeg de Quorn stukjes bij het kruiden prutje in de pan en roer goed door.
Los in een kopje water het bouillonblokje en de santen op en roer dit door de rendang.
Voeg nog 1 kopje water toe en draai het vuur laag.


Kneus de sereh stengel hierdoor komt de citroen smaak beter vrij, en doe deze bij de rendang.
Laat de rendang 1 1\2 tot 2 uur zachtjes stoven.
Vergeet niet af en toe door te roeren.
Als de rendang klaar is verwijder je de sereh stengel en kun je je rendang serveren.
Lekker met rijst en andere bijgerechten.

Eet smakelijk!
Nikmati makananmu!





Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*