Teriyaki chickenwings

Teriyaki chickenwings

Teriyaki chickenwings met zelfgemaakte Teriyaki saus

Teriyaki chickenwings heerlijke malse chickenwings in gecoat in een zelfgemaakte sticky saus.
Jullie weten vast allemaal wel dat ik dol ben op kip.
Vooral kippenvleugels of van die kleine kippenbouten vind ik heerlijk!
Eigenlijk kan ik kip elke dag wel eten zo lekker vind ik het.
Deze kipkluifjes zijn heerlijk als borrelhapje maar je kunt ze ook prima bij het avondeten eten.
Natuurlijk kun je een kant en klare saus gebruiken maar hoe leuk is het om je saus zelf from scratch te maken.
Het is helemaal niet moeilijk en het smaakt ook nog eens vele malen lekkerder.
Hier vind je het recept voor zelf gemaakte versie van deze Japanse saus.
Wanneer ga jij deze heerlijke kippenvleugels serveren?

Teriyaki chickenwings

Teriyaki chickenwings

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 50 min
Gang Borrelhapje, dinner
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kippen vleugels
  • 1 eetlepel Arachide olie
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 8 – 10 eetlepels Teriyaki saus plus extra om nog in te dippen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onderwarmte haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
  • Dep de kippenvleugels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met het zout, peper, knoflookpoeder en uienpoeder en hussel de vleugels goed om zodat de kruiden overal komt.
  • Doe de olie erover en hussel nogmaals door tot elke vleugeltje glimt van de olie.
  • Leg de kippenvleugels op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven voor 40 minuten gaar.
  • Draai ze na 20 minuten om zodat ze aan beide zijde mooi bruin en gaar worden.
  • Doe in een schaal de zelfgemaakte Teriyaki saus en zodra de kippenvleugels uit de oven komen hussel je ze door de saus.
  • Leg de kippenvleugels op een schaal en bestrooi nog met fijngesneden lente ui en serveer er nog extra Teriyaki saus erbij.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*