Sweet & Spicy woknoedels met kip en groente

Restjes recept

Ik had nog een aantal restjes groente in de koelkast liggen waarvan ik wist dat ik ze zelf niet wilde gebruiken.
Voor mezelf had ik namelijk een heleboel asperges liggen zo lekker, fijn nu het seizoen weer begonnen is!
Mijn vriend lust dit niet dus maakte ik voor hem een snel restjes recept met groente en woknoedels.
Hij tevreden want dan hoefde hij geen asperges mee te eten en ik tevreden want dan hoefde ik niets weg te gooien.
Normaal gesproken snijd ik groente restjes op en stop ik het in de vriezer.
Maar op dit moment zit de vriezer ontzettend vol en had ik geen ruimte meer.

Dit wokgerecht is super simpel snel klaar en met nog flink wat groente.
Dus heb je nog restjes over gooi ze lekker in de wok je kunt zelf variëren in welke groente je wilt gebruiken.
Neem een kijkje in de koelkast en stel zo je eigen groente mix voor dit wokgerecht samen.
Het recept hieronder is met de groente die ik over had maar vervang ze gerust door andere groente wees creatief met wat je nog in huis hebt.

Sweet & spicy woknoedels

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kipfilet
  • 1 kleine Ui
  • 100 gram Prei
  • 1 Flinke Winterpeen
  • 6 Stengels Paksoi
  • 1/4 stuk Groene kool
  • 2 eetlepels Sambal badjak
  • 1/2 theelepel Sojasaus
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Ketjap benteng
  • 1 scheutje Wok olie of arachideolie
  • 1/8 theelepel 4 seizoenen peper
  • 1/8 theelepel Himalaya zout
  • 2 stuks Wok noedels Zitten per 4 verpakt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder

Instructies
 

  • Was alle groente goed onder de kraan.
    Dep de groenten droog en snijd alles in reepjes, blokjes en stukken.
  • Verhit de wokpan op hoog vuur met een scheut wok olie of arachideolie.
    Snipper de ui en pel de knoflook doe de ui in de wok en pers de knoflook erboven uit.
    Fruit de ui en knoflook 2 minuten aan in de wok snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
  • Doe de kipfilet bij de ui en knoflook in de wok en bestrooi met peper, zout, gemberpoeder en komijnpoeder. bak de kipfilet in 3 minuten licht goudbruin.
  • Voeg de de stukken wortel, prei, en de stengels van de paksoi bij de rest in de wok.
  • Doe de ketjap, sojasaus en sambal erbij en wok het geheel 7 minuten en schep af en toe om.
    Bereid ondertussen de wok noedels volgens de verpakking.
  • Doe de noedels samen met de groene kool reepjes en de fijngesneden bladeren paksoi in de wok en wok dit nog 3 minuten mee.
    Ik vind het persoonlijk lekkerder als de kool en het paksoi blad nog wat knapperig is vandaar dat ik deze maar kort mee verhit.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*