Spaghetti Carbonara

Pasta Day!

Het is weer eens tijd voor een heerlijke pasta want pasta kun je niet te vaak eten toch?
Vandaag had ik zin in een heerlijk en snelle pasta, de spaghetti carbonara ontbrak nog op de website.
Een goed excuus om deze te maken dus.
En niet zoveel werk aangezien de pastamachine het meeste werk voor mij doet ideaal!

Ingrediënten voor 2 personen

  • spaghetti voor 2 personen wij hebben altijd 250 gram
  • 1 zakje spekreepjes
  • kookvocht van de pasta 2 eetlepels
  • 2 eidooiers
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse peterselie

Bereidingswijze

stap 1

Bak de spekjes in eigen vet uit in een koekenpan.
Kook de spaghetti al dente ( gaar) volgens de beschrijving op de verpakking in een ruime pan met zout water.
Neem een schaaltje splits de eieren en doe de eidooiers in het schaaltje.

Stap 2

Hak de verse peterselie fijn en doe deze samen met wat peper en zout bij de eidooiers.
Pers de 2 teentjes knoflook en doe deze ook bij het schaaltje van de eidooiers.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg deze bij de eidooiers neem 2 eetlepels kookvocht van de past en roer dit met alle ingrediënten die al bij de eidooiers zitten goed door mekaar.

Stap 3

Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan roer het eidooier mengsel er goed door en mix de uitgebakken spekjes erdoor.
Breng nog wat extra op smaak met verse zwarte peper.
Schep de spaghetti carbonara in 2 diepe borden en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over.
Ik zelf vindt het altijd wel lekker om er nog een klein beetje extra vierge olijfolie over te schenken, een klein beetje maar.
Dit is optioneel en is puur wat je zelf lekker vindt.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*