Spaghetti aglio olio

Every day is pasta day!

Verse pasta daar mag je mij toch wel s’nachts voor wakker maken en al helemaal deze spaghetti aglio olio met een paar ingrediënten een heerlijk bordje pasta.
Want zeg nou zelf het ultieme bordje comfortfood is toch wel een bordje verse pasta.
Ik kan eigenlijk wel zeggen dat spaghetti 1 van mijn favoriete pasta soorten is.
Daarnaast vind ik fettuccine en tagliatelle ook erg lekker.

Pasta story

Vroeger vond ik pasta echt niet lekker en macaroni is echt iets waar ik van gruwel ik ben blij dat ik dat nooit meer eet.
Dat kwam vooral door twee dingen, gehakt in combinatie met tomaten vindt ik echt niet lekker.
En zeker niet die tomatenpuree uit blik in combinatie met gehakt.
Mijn moeder maakte namelijk altijd op deze wijze macaroni en ik vindt het tot nu nog steeds niet lekker.

Ook ben ik er achter gekomen dat ik gedroogde pasta waar Durum tarwe in zit niet zo lekker vindt.
Ik krijg daar ook altijd een beetje buikpijn van.
Daarom maak ik mijn verse pasta altijd in de Phillips pasta machine met bloem, ei en water en dat smaakt heerlijk en nu ben ik dol op pasta!
En nu gauw verder naar het recept want we dwalen af van deze heerlijke spaghetti aglio olio.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram spaghetti vers of gedroogde
  • 3 tenen knoflook
  • 1 chili peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 gram verse peterselie.

Bereidingswijze

Zet een ruime pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook.
Maak zelf de verse pasta of gebruik gedroogde pasta.
De verse spaghetti hoeft maar 8 minuten te koken kijk voor de bereidingswijze van de gedroogde spaghetti op de verpakking.

Verhit de olie in de koeken pan snijd de knoflook fijn en bak de knoflook 3 minuten in de olie.
Snijd de chili peper in ringen en verwijder de zaadjes wil je hem pittig laat de zaadjes dan zitten.
Snijd de peterselie fijn en doe de chili peper en de peterselie bij de knoflook in de pan.
En verhit dit nog 1, 5 minuut in de olie.

Giet de spaghetti af en doe terug in de pan giet de olie met de knoflook, chili peper en peterselie bij de spaghetti en roer door zodat de olie lekker door de spaghetti zit.
Serveer eventueel nog met wat geraspte Grana Padano kaas maar ik vindt hem persoonlijk zonder ook erg lekker.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*