saté ajam

Saté ajam

Saté ajam de lekkerste saté van de barbecue of uit de grillpan!

Saté ajam de lekkerste saté super simpel en super smaakvol.
Saté ajam is de makkelijkste om te maken en waarschijnlijk ook de meeste bekende saté.
Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten saté maar deze is toch wel een van mijn favoriet.
Ik maakte ze dit keer op de Kamado Barbecue maar je kunt ze ook prima in een grill pan grillen.
Al krijg je natuurlijk met de barbecue nog de lekkere rooksmaak.

Marineren van de Saté

Voor de beste smaak marineer je de saté ajam het liefste een hele nacht in de koelkast.
Zo hebben de smaken alle tijd om goed in het vlees te trekken.
Als vlees gebruik ik het liefste kippendijfilet deze is wat vetter maar vet geeft ook smaak.
Hou je hier niet van dan kun je natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken, houd er dan wel rekening mee dat het dan door de bereiding op de barbecue wat droger kan worden.
Wil je de saté op de dag zelf maken dan moet je er rekening mee houden dat je hem minimaal 4 uur laat marineren.
Week de stokjes voor de saté ook zeker even 2 uur in water hierdoor verbranden ze minder snel op de barbecue.
We aten de saté met pindasaus, stokbrood, kroepoek en gebakken uitjes.
Maar hij is ook heerlijk bij de nasi goreng of de Javaanse bami.

saté ajam

Saté ajam

Voorbereidingstijd 12 uur 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 12 uur 15 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram Kippendijfilet of kipfilet
  • 1 grote Gele ui
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 2 stuks Rode peper
  • 30 gram kokosrasp
  • 100 gram Pindakaas met stukjes noot
  • 2 eetlepel Arachideolie
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel Zeezout
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 4 theelepels Goela dwaja Vervang door donkerbruine basterdsuiker als je dit niet hebt.
  • 2 centimeter Vers geraspte gember
  • 1 theelepel Laos
  • 4 eetlepels Ketjap manis

Instructies
 

  • Snipper de ui heel fijn en pel de teentjes knoflook en pers deze uit.
    Doe deze in een zip lock zak.
  • Snijd de rode peper fijn en doe deze ook in de zak.
  • Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe deze ook in de zak bij de ui en de knoflook.
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng alles goed door.
  • Leg de zak met kip in de koelkast en laat het minimaal 4 uur maar het liefste een hele nacht marineren.
  • Zorg ervoor dat je de stokjes voor de saté 2 uur laat staan in water alvorens je de kip erop rijgt.
  • Rijg de kippendijfilet stukjes op stokjes en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar op de barbecue op 200 graden of grill ze 8 – 10 minuten in een hete grillpan op hoog vuur op het gasfornuis.
  • Serveer met saté saus en gebakken uitjes.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*