Saté ajam bumbu kuning

Saté ajam bumbu kuning

Saté ajam bumbu kuning heerlijke malse en milde kip saté uit de Aziatische keuken.

Saté ajam bumbu kuning een lekkere saté met de smaken van kokos, kurkuma en lombok pepers.
Deze vlees spiesjes zijn een typisch Street food gerecht.
Wat je in Azië, Maleisië, China en zelfs in Japan tegen komt.
In Japan beter bekend onder de naam Yakitori.
Dit gerecht vind zijn oorsprong vanuit Arabische landen.
Denk aan de kebab spiesen die je vast wel kent uit Turkije en de Balkan.
Dit werd eeuwen geleden door Arabische handelaren over de hele wereld verspreid.
Inmiddels is Sate niet meer weg te denken in de Indonesische keuken.
En er bestaan dan ook heel veel verschillende variaties.

De Bumbu kuning is een variant op de Sate ajam dat recept heb ik ook online staan en vind je hier.
De basis van het vlees zijn kippendijen deze zijn wat vetter en daarom geschikter om te grillen in de grillpan of op de barbecue.
Kipfilet droogt namelijk veelste snel uit.
De pepers die ik in de marinade voor deze vlees spiesen gebruik zijn lombok pepers deze kun je kopen in de toko.
Daarnaast is de marinade vrij simpel en bestaat de basis voornamelijk uit kokosmelk en kurkuma.
Kurkuma is ook wel bekend onder de naam koenjit en kun je tegenwoordig in elke supermarkt vinden.

Saté ajam bumbu kuning

Sate ajam bumbu kuning

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 uur 8 min
Totale tijd 2 uur 18 min
Gang Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Indonesisch
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Voor de marinade

  • 50 milliter Kokosmelk
  • 2 theelepels Kurkuma
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuk Rode lombok peper
  • 2 eetlepels Verse koriander Fijngehakt
  • 1 eetlepel Kristalsuiker

Verdere ingrediënten

  • 500 gram Kippendijfilet

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes en doe deze in een schaal.
  • Pel de teentjes knoflook en pers uit of hak deze heel fijn en doe ze bij het vlees.
  • Hak de verse koriander fijn en doe deze samen met de kurkuma en de kokosmelk bij het vlees dek af en laat het vlees 2 uur marineren in de koelkast.
  • Als je houten saté prikkers gaat gebruiken voor het vlees erop te rijgen zorg dan dat deze 1 uur in water kunnen liggen.
    Hierdoor branden ze niet aan tijdens het grillen.
  • Haal na 2 uur de kip uit de marinade en rijg ze op de spiesen.
  • Bak de saté 8 – 10 minuten in de grillpan of op de barbecue.

Notities

Enjoy!
Selamat makan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*