Rucola pesto

Pesto met rucola lekker en simpel!

Twee weken geleden kreeg ik een heerlijk vers bosje rucola mee van De Tuin van Best.
Ik wist meteen wat ik wilde maken.
Want zelf pesto maken is iets wat ik al een hele lange tijd zelf wilde maken.
Ik besloot om niet meteen voor de traditionele groene pesto te gaan, maar om de rucola te gebruiken.
Ook hier dacht ik weer dat zelf pesto maken erg ingewikkeld was en lang duurde.
Maar niets is minder waar als er iets gemakkelijk en snel klaar is is het wel pesto.

Variëren voor andere smaken


Met pesto kun je prima variëren gebruik bijvoorbeeld eens ander noten in je pesto in plaats van pijnboompitten.
Of gebruik een andere olie zoals truffelolie bijvoorbeeld.
Hierdoor krijg je net weer een andere smaakbeleving.
Een klassieke pesto maak je met voornamelijk verse basilicum maar je kunt ook andere groene kruiden gebruiken of fijne bladgroenten zoals raapstelen, rucola, bietenblad.
Ik ben benieuwd hebben jullie wel eens zelf pesto gemaakt?
En welke vond je lekkerder de verse zelfgemaakte variant of toch die uit de supermarkt?
Ik weet in ieder geval dat ik de homade versie echt zoveel lekkerder vindt dus voor mij geen kant en klare pesto meer!

Ingrediënten voor de rucola pesto
  • 75 gram verse rucola
  • 20 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1\2 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 110 milliliter olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin dit duurt 1 tot 1 1\2 minuut.
Houd ze goed in de gaten want ze kunnen hard gaan en dan worden ze zwart. (spreek uit ervaring haha)
Haal de pijnboompitten uit de koekenpan en laat ze afkoelen.
Ondertussen zet je de andere ingrediënten verder klaar.
Was de rucola en laat goed drogen dit doe je door de vochtige rucola in een sla centrifuge te doen en hem hierin te drogen.
Heb je die niet gebruik dan een theedoek en droog ze heel erg goed af.

Stap 2

Neem een hoge beker waar de staafmixer in past.
Scheur de rucola en de basilicum in stukken en doe deze in de maatbeker.
Pers hierboven de knoflook teentjes uit en voeg het citroensap toe.
Mix dit glad met de staafmixer en voeg de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de olijfolie erbij.
Mix dit nog even 2 minuten door en klaar is pesto.
Je kunt de pesto 3 – 4 dagen in een afgesloten pot bewaren in de koelkast.
Lekker door de pasta, in soepen of op brood en kaas.

Eet smakelijk!

https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*