Romige preisoep

Weer een gezond en snel receptje uit mijn keuken, want wie vindt het nou niet fijn om soms een lekker snel en gezond receptje op tafel te zetten.
Ik wel hoor want hoe graag ik ook in de keuken sta en lekker lang aan het koken ben soms wil ik ook gewoon lekker snel klaar zijn, vaak gaat men dan voor een snelle ongezonde hap.
Terwijl een gezonde maaltijd helemaal niet zoveel tijd kost en veel voedzamer is en bereid met verse producten.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 750 milliliter groenten bouillon
  • 4 stengels prei
  • bieslook een handje
  • peper en zout
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • stokbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze

Zet een grote pan op met de groenten bouillon en breng dit aan de kook.
Was ondertussen de prei snijd hem doormidden en spoel hem nogmaals goed schoon, zodat al het zand eruit is.
Verwijder de wortels van de prei en het de toppen van het groene gedeelte, niet al het groene blad maar alleen de droge ietwat bruinige blad aan de top.

Snijd alle prei nu in ringen, dit hoeft niet heel klein want de soep wordt toch nog gepureerd op het einde.
Voeg de prei toe aan de bouillon en kook dit samen 12 a 15 minuten.
Was de bieslook alvast en snijd of knip dit fijn met een schaar en zet even aan de kant in een schaaltje.
Snijd ook alvast de gerookte kipfilet in reepjes en zet deze aan de kant in een schaaltje.

Neem de preisoep van het vuur af en pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout en roer de bieslook en de gerookte kipfilet reepjes erdoor.
Serveer met stokbrood of soepstengels.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*