Rhubarb fool

Rhubarb fool

Rhubarb fool een Iers dessert

Rhubarb fool een heerlijke seizoensgebonden toetje uit mijn favoriete Ierland.
In de supermarkt is de rabarber seizoen al bijna op zijn einde.
Maar in mijn tuintje is hij nog volop in bloei.
Ik maakte voor het eerst kennis met dit toetje in Ierland het is dan ook echt een Ierse klassieker net zoals als deze Ierse taart.
De Ieren staan bekend om de simpele ingrediënten in de keuken maar maken hiermee de meest fantastische creaties.
Deze fool met rabarber is daar het bewijs van en je maakt dit dus in een handomdraai.
Met een paar simpele ingrediënten



Rhubarb fool

Rhubarb fool

Rhubarb fool een heerlijke seizoensgebonden toetje uit mijn favoriete Ierland.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang dessert, Nagerecht, toetje
Keuken De Ierse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Rabarber
  • 225 gram Kristalsuiker
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • rasp Van een Sinasappel
  • 500 milliter Slagroom
  • 100 gram Suiker

Instructies
 

Voor de rabarber

  • Snijd de rabarber in blokjes en doe ze met de 225 gram kristalsuiker en het vanillextract in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 5 – 10 minuten zachtjes koken.
  • Draai daarna het gas uit en rasp de schil van de sinasappel erboven en roer het geheel door.
  • Schep een deel rabarber eruit en zet dit apart dit gebruik je als topping voor je toetjes.
  • Pureer de overgebleven rabarber met een staafmixer en laat het geheel afkoelen.

Voor de Rhubarb fool

  • Klop de slagroom met de 100 gram suiker stevig en roer de afgekoelde rabarber pureer erdoor.
  • Verdeel het over dessert schaaltjes/glazen en verdeel de overgebleven rabarber die je bewaard hebt erover.
  • Serveer direct of bewaar in de koelkast voor maximaal 1 dag.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*