Rabarber aardbeien compote

Een frisse compote heerlijk voor door de yoghurt of als vulling voor een taart.
Voor een grove compote laat je de aardbeien heel, wil je een gladde compote snijd dan de aardbeien ook in stukken.

Eet smakelijk!

Rabarber aardbeien compote

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijgerecht, gebak, taart, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 750 gram Rabarber
  • 400 gram Aardbeien
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 6 eetlepels Water
  • 1 theelepel Citroensap

Instructies
 

  • Snijd de rabarber in kleine stukken en spoel even goed af onder de kraan.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Doe de rabarber in een ruime pan voeg de aardbeien, water, vanille extract en citroensap toe en breng aan de kook.
  • Doe de suiker bij de andere ingrediënten in de pan en blijf goed door roeren.
  • Laat de compote 20 minuten goed doorkoken totdat de rabarber zacht is.
  • Draai nu het vuur uit en giet de compote in een schone pot die je goed af kunt sluiten.
  • Laat de compote op het aanrecht in een dichte pot goed afkoelen.
  • Zodra de compote goed afgekoeld is zet je deze in de koelkast.
  • Je kunt de compote 2 weken bewaren in de koelkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*