Quiche met appel en brie

Verrassend lekker is deze quiche met appel en brie.
Deze quiche heeft het beste van beide hij is namelijk zowel zoet als hartig.
Dat komt namelijk door het zoete boterdeeg en de hartige ingrediënten die bestaan uit ui, spekjes en brie.

Deze quiche heb ik inmiddels al twee keer gemaakt en keer op keer is hij weer een succes wil je weten hoe je deze quiche maakt en wat er allemaal een ingrediënten inzit?
Lees dan gerust verder en ga zelf aan de slag ik ben benieuwd of hij bij jou net z’n succes wordt als bij ons thuis.
Heb je de quiche ook gemaakt laat gerust een reactie achter onder dit recept ik ben benieuwd of jullie ook zo fan worden van de quiche met The best of both worlds!

Recept voor 6 tot 8 personen voor de vulling

  • 6 eieren
  • 200 gram spekreepjes voor een magere variant kun je deze vervangen door kalkoen of kipreepjes
  • 200 gram brie voor een magere variant kun je light brie gebruiken
  • 2 granny Smith appels
  • 100 gram rozijnen
  • 2 kleine rode uien of 1 grote
  • 125 milliliter kookroom als je een light versie wil maken gebruik je kookroom met max 7% vet
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas gebruik 30+ voor een magere variant

Recept en bereidingswijze voor een bodem met boterdeeg

  • 1 eidooier
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels ijswater
  • 300 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker voor een zoet deeg voor een hartig deeg laat je de poedersuiker weg en neem je 1\2 theelepel zout.

Neem een keukenmachine (foodprocessor) heb je die niet zul je het met de hand moeten maken en is het iets meer werk.
Hak de boter in kleine blokjes en doe deze samen met het bloem en 1\2 theelepel zout in de keukenmachine gebruik je het zoete deeg recept laat het zout weg en gebruik de poedersuiker.
En meng met korte pulsen tot een fijn kruimelig deeg, voeg tijdens het draaien de eidooier en het water toe en laat de keukenmachine verder draaien tot je een samenhangend deeg krijgt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm op een bebloemd werkblad tot een bal, rol deze even tot een platte ronde schijf en leg hem daarna in plasticfolie 1 uur in de koelkast.

Neem het deeg na 1 uur uit de koelkast en rol deze nog wat platter zodat deze in de quichevorm past.
Vet de quichevorm in en leg het boterdeeg in de vorm, druk deze wat aan en snijd overtollig deeg weg van de rand.
Prik met een vork gaatjes in de bodem leg hierop een stuk bakpapier en vul de vorm met rijst of bak gewichtjes zet de bodem 15 minuten in de oven op 200 graden hete lucht.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.
Als de quiche bodem voorbereid is schil je 2 appels en snijd in dunnen plakken.
Snijd de 2 uien in dunne ringen en leg deze als eerste in de quiche verdeel eroverheen de appels en rozijnen.
Bak de spekjes even aan in een koekenpan met zonder olie zodat ze extra knapperig zijn. Verdeel deze over de ui, appel en rozijn.
Snijd nu de brie in plakken en verdeel over de quiche.
Rasp de kaas in de hoeveelheid die je nodig hebt en zet deze even aan de kant.
Neem een kom en doe de eieren en de room erin en peper en zout naar smaak en roer goed door met een garde.
Giet het het eimengsel in de quiche en strooi er als laatste nog de geraspte kaas over.
Zet de quiche voor 25 tot 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Extra recept voor een skinny bodem met bereidingswijze

  • 150 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1\2 theelepel zout
  • 3 eetlepels mager kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels magere melk

Meng de bloem samen met het zout, bakpoeder kneed daarna samen met de kwark, olie en magere melk tot een soepel deeg.
Rol het deeg tussen bakpapier uit tot een cirkel net zo groot als je vorm en bekleed hiermee je vorm. Werk voorzichtig want het deeg scheurt wel snel en is erg plakkerig.
Deze bodem hoef je niet blind voor te bakken je kunt nu rechtstreeks de ingrediënten erin doen.

Opties voor een andere bodem
Wil je in plaats van een boterdeeg bodem een sneller recept dan kun je eventueel ook bladerdeeg of hartigtaart deeg gebruiken hiervan heb je dan 6 tot 8 plakken van nodig dit ligt een beetje aan de grote van de quichevorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*