Pommes duchess

Pommes duchesse

Pommes duchesse heerlijke aardappeltoefjes ideaal voor kerst.

Pommes duchesse zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met kerst.
Deze waren bij ons thuis altijd te vinden op tafel tijdens het kerstmenu.
Wist je dat heel gemakkelijk zelf deze aardappel toefjes kunt maken?
Je bereid ze gewoon in de oven dus geen geknoei met de frituurpan.
Lekker gemakkelijk en nog leuk om zelf te maken.
Nou vind ik het zelf zoiezo al leuk om zoveel mogelijk zelf te maken.

Uitgebreid koken met de feestdagen.

Met de feestdagen vind ik het heerlijk om lekker uitgebreid te koken en alles from scratch te maken.
Ik serveer dan graag net even wat anders dan dat ik doordeweeks zou doen.
Dus toverde ik de doordeweekse aardappel puree om in feestelijke Pommes duchesse.
Ja je leest het goed aardappelpuree want dat is hoe je deze aardappel toefjes maakt.
Onmisbaar voor super gladde aardappelpuree is een pureeknijper.
Zelf heb ik deze pureeknijper van de IKEA een super handig ding en altijd gladde puree zonder klontjes.
Het is namelijk van belang dat je voor deze aardappel toefjes een gladde puree hebt.
Des te mooier kun je ze opspuiten.



Pommes duchesse

4 – 6 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Frans

Equipment

  • Pureeknijper spuitzak met kartelmondje

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kruimige aardappelen
  • 100 gram Ongezouten roomboter
  • 1 stuks Ei
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat
  • 1/2 theelepel Witte peper
  • 1/4 theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen in een pan met ruim water voor 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af in een vergiet (bewaar eventueel een klein beetje van het kookvocht)
  • Zorg ervoor dat roomboter zacht is (kamertempratuur) maar niet gesmolten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden boven en onder warmte.
  • Doe de aardappelen in een pureeknijper en knijp de puree zo uit boven een kom.
  • Voeg nu de paprikapoeder, witte peper, nootmuskaat en zout toe.
  • Roer de roomboter en het ei erdoor als de puree nog niet smeuïg genoeg is kun je nog wat van het kookvocht toevoegen om de puree gladder te maken.
  • Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit hierop mooie toefjes (4cm) van de puree.
  • Bak de Pommes duchess in in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Haal de Pommes duchess uit de oven en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*