Pizza deeg basis recept

Pizza deeg basis recept

Pizza deeg basis recept begin thuis een pizzeria met dit fijne basis recept

Pizza deeg basis recept wat is nou een lekkere pizza zonder het deeg?
Nou helemaal niets want voor wie dacht dat de topping’s het belangrijkste waren.
Think again want een lekkere pizza begint natuurlijk met een heerlijk en lekker luchtig deeg.
De saus komt als 2e daarna de kaas ook zeer belangrijk en als laatste de topping’s.
Ik ben een tijdje bezig geweest met uitvogelen wanneer het deeg nu correct was maar ik wilde het ook makkelijk en redelijk snel houden.
Met dit recept is afhankelijk van de tempratuur in huis 1 tot 1,5 uur rijzen van het deeg voldoende.
Wel is het van het belang dat je het deeg in eerste instantie goed kneed.

Bakken in de gewone oven met behulp van een pizzasteen

Ik bak mijn pizza gewoon in de oven op boven en onder warmte wel gebruik ik een pizzasteen voor een lekkere krokante en knapperige bodem.
De steen die ik hiervoor gebruik is deze en ik gebruik hem ook vaak voor het bakken van brood/broodjes.
Wel is het hierbij belangrijk dat je de pizzasteen mee verwarmd terwijl de oven voor aan het verwarmen is.
En daarna wanneer de oven aangeeft op tempratuur te zijn om nog 15 minuten te wachten met je pizza in de oven te schuiven.
Zodat de steen echt super super warm is.
Dit geeft het beste resultaat.

Recept voor zelfgemaakte pizzasaus vind je hier.

Pizza deeg basis recept

Pizza deeg basis recept

Voor 4 pizza's
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 14 min
Totale tijd 2 uur 18 min
Gang Brood
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 500 gram Bloem type 00 geschikt voor pizza en foccacia
  • 330 gram Water Lauwwarm
  • 12 gram Zout
  • 7 gram Gedroogde gist
  • 1 eetlepel Kristalsuiker
  • 25 gram Olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Doe de bloem in een kom samen met de suiker, en strooi de gist erbij.
  • Voeg olijfolie erbij zet de machine aan met een deeghaak op stand 1 en giet het lauwwarme water erbij.
    Voeg tijdens het kneden pas het zout toe.
  • Heb je geen standmixer doe dan alle ingrediënten (behalve het zout deze voeg je later toe zie hierboven) in een kom en kneed met je handen.
  • Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg het deeg is goed als je een stukje deeg eraf kunt pakken en dit tot je een dun doorzichtig lapje uit kunt rekken tussen je vingers (windowpane tests)
  • Let op dit kan best wel even duren tussen de 10 a 15 minuten voordat je deeg goed is en de gluten goed ontwikkelt zijn.
  • Als het deeg goed is neem je ruime schaal en vet deze lichtjes in met wat olie doe Vorm het pizzadeeg tot een bol en doe dit in de ingevette schaal.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het 1 uur op een warm plek in huis rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Bebloem je werkblad lichtjes met wat bloem haal als het deeg verdubbeld is het deeg uit de kom en verdeel in 4 even grote stukken van hetzelfde gewicht.
  • Maak van het deeg 4 strakke bollen Bestuif de bollen lichtjes met wat deeg of semolina en leg de bollen pizzadeeg op een licht bebloemde schaal of bakplaat.
  • Dek het geheel af met een vochtige theedoek en laat het nogmaals 30 – 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm ondertussen de oven met een pizzasteen erin voor op 250 graden boven en onder warmte of nog heter mijn oven gaat tot 350 graden.
    Hoe heter hoe beter!
  • Bestrooi een pizzaschep of platte ronde snijplank met semolina dit helpt straks beter om de pizza op de steen te schuiven.
  • Neem een bol deeg en rol hier mooie ronde pizza van iets kleiner dan de pizzaschep met een opstaand randje.
  • Beleg het deeg met saus, kaas en topping's die je lekker vind.
  • En schuif de pizza voorzichtig op de pizzasteen in de oven en bak deze 3- 5 minuten als de oven heel hoog staat (350 graden) of 10 – 13 minuten als de oven niet hoger kan dan 250 graden.
  • Haal de pizza uit de oven en serveer direct.
  • Bak van de andere bollen deeg op dezelfde manier nog 3 pizza's

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*