Pikante gehaktballen

In the picture!

Dit recept voor deze pikante gehaktballen staat al enige tijd online maar ik was nooit echt tevreden met de snel gemaakte foto die er bij staat.
Gehaktballen is iets wat zeker 1 paar keer per maand op het menu staat.
Deze ballen zijn zeker ook een grote hit voor bij de borrel zowel koud als warm even lekker.
Al moet ik er wel bij vertellen dat deze ballen pittiger zijn als ze koud zijn dat je ze warm zou serveren.

Ik heb dit recept toen ik ze gemaakt had meteen met mijn zusje gedeeld en die was gelijk fan.
Ze heeft ze al meerder keren gemaakt en bijna elke keer stuurt ze me een appje met een foto van de gehaktballen als ze bij haar thuis op het menu staan.
Dus heb je deze ballen nog niet gemaakt dan deel ik ze nu nog maar eens opnieuw met de nieuwe foto.
Bij de volgende borrel weet ik zeker dat ze hier weer op tafel staan bij jou ook?

Ingrediënten voor 15 – 20 ballen
  • 500 gram half om half gehakt
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 ei
  • 4 eetlepels sambal badjak
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Bruine basterdsuiker 1 eetlepel
  • 1 1\2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 1\2 eetlepel gehaktkruidenmix
  • 8 eetlepels kruidenpaneermeel (extra als het gehakt mengsel te nat blijft)
Bereidingswijze
Stap 1

Doe het gehakt in een grote kom.
Snipper de ui en pel de teentjes knoflook.
Voeg de gesnipperde ui bij het gehakt en pers de teentjes knoflook erboven uit.

Stap 2

Voeg de rest van de ingrediënten aan het gehakt toe en kneed het tot een smeuïg geheel.
Als het gehakt mengsel te nat blijft kun je steeds 1 eetlepel meer paneermeel toevoegen net zolang tot je van het mengsel stevige ballen kunt draaien.

Stap 3

Neem een grote hapjes pan met glazen deksel en verhit te pan met een flinke scheut olijfolie en een klont bakboter, doe de gehaktballetjes in de pan en verwarm op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en mooi goudbruin.
Blijf ze steeds goed omdraaien zodat ze aan alle kanten gelijk garen.
Je kunt de ballen warm of koud serveren.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*