Peren jam

Peren jam

Peren jam gemakkelijk zelf te maken met onderstaand recept.

Peren jam een mix tussen jam en compote heerlijke op een geroosterde boterham, scone of als basis voor een lekkere crumble met ijs.
Wil je een keer een andere soort jam uitproberen?
Dan is deze versie van peer erg lekker.
Het is ook nog een super gemakkelijk want je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Ik gebruik altijd geleisuiker omdat dit gemakkelijk is.
Zelf voeg ik altijd voor extra smaak steranijs, kaneel, gember en een beetje citroenschil toe.
Maar hou je niet zo van gember dan mag je dit natuurlijk altijd weg laten.

Kijk voor meer fijne basis recept hier.

Peren jam

Peren jam

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Bijgerecht, Brood
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Peren
  • 450 gram Gelei suiker
  • 25 gram Geraspte verse gember
  • 100 milliter Water
  • 1 Stuk Biologische citroen de rasp van de schil en het sap
  • 4 stuks Steranijs
  • 1 stuks Kaneelstokje
  • 2 stuks Kruidnagel
  • 6 stuks Kardemom peulen

Instructies
 

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis en de steeltjes snijd de peren in blokjes
  • Doe de peren in een ruime pan met het water, geleisuiker, rasp en sap van 1 citroen.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg de geraspte gember, kaneelstokje, kruidnagel, steranijs en de kardemom peulen toe.
  • Laat het geheel op middelhoog vuur zachtjes pruttelen totdat het een dikke gelei wordt, dit kan best een kwartier tot 20 minuten duren.
  • Als het geheel op de gewenste dikte is verwijder je voorzichtig met een vork de steranijs, kardemom, kruidnagel en het kaneelstokje.
  • Schep de peren jam in schone en steriele potjes doe de deksel erop zet ze op hun kop en laat ze volledig afkoelen.
  • Je kunt de peren jam op een koele en donker plak gemakkelijk een half jaar bewaren.
  • Na openen bewaar je de jam het beste in de koelkast.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*