Peren crumble

Peren crumble

Peren crumble met zelfgemaakte perenjam als basis!

Peren crumble een lekker en gemakkelijk toetje heerlijke met een bolletje vanille ijs.
Ik zelf ben dol op dit soort recepten ze zijn lekker en makkelijk en de combinatie warm met koud vind ik heerlijk.
Voor dit dessert maak ik natuurlijk alles zelf zo ook de perenjam die ik als basis voor de crumble gebruik.
Dat recept voor de jam vind je hier.
Ik serveer hier altijd een bolletje ijs bij en mijn favoriet voorbij dit recept is vanille ijs.
De smaak van vanille past perfect bij dit toetje.
Dus wil je een keer een gemakkelijk maar ook nog eens lekker dessert maken dan is dit je go to recept!


Peren crumble

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 potjes Zelfgemaakte perenjam
  • 50 gram Kristal suiker
  • 150 gram Patentbloem
  • 85 gram Koude ongezouten roomboter
  • 55 gram Rietsuiker
  • 2 theelepels Kaneelpoeder

Instructies
 

  • Neem een ovenschaal en schep hierin de perenjam.
  • Neem vervolgens een andere schaal en doe hierin de bloem en de rietsuiker en meng dit door.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en doe deze bij de bloem en rietsuiker in de kom.
  • Meng nu met je vingers de boter, suiker en bloem tot een kruimelig geheel.
  • Verdeel de crumble over de perenjam en schuif de schaal met peren crumble in het midden van de oven en bak voor 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten de crumble uit de oven en schep er wat bollen vanille ijs over en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*