Patatas bravas met chorizo

Tapas gerechtje

Ik was opzoek naar een snel en makkelijk tapas receptje.
Ik had nog wat aardappels over die op moesten en een chorizo die ook bijna aan de datum was.
Dus besloot ik om de Spaanse tour te gaan en zo kwam ik uit op dit simpele en lekker tapas gerechtje.
De patatas bravas heb ik gemaakt in de airfryer omdat ik geen frituurpan bezit.
Maar zelfs in de airfryer worden de aardappeltjes lekker krokant en crispy.
Dit gerechtje kost wel wat tijd omdat de aardappelen het beste in wat water kunt laten weken voordat ze in de airfryer gaan.
Nu hoeven ze iets minder lang in het water dan de verse frieten die ik laatst deelde dus al met al staat dit recept in een half uurtje op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 chorizo 200 gram
  • 4 eetlepels mayonaise ( Zelf gemaakt of uit de supermarkt )
  • 1 eetlepel arachideolie
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Vul een bak met water en doe hierin de aardappelblokjes laat de aardappelblokjes voor 15 minuten in het water staan.
Na de 15 minuten haal je de aardappels uit het water en droog ze goed met een theedoek.

Stap 2

Doe de patatas bravas in de airfryer zonder olie op 120 graden voor 10 minuten.
Snijd ondertussen de chorizo in plakken en snijd deze plakken weer in 4 stukken.
Verhit een koekenpan met anti aanbak laag en bak hierin de chorizo worst.
Op laag vuur voor 12- 15 minuten.
Haal na 10 minuten de patatas bravas uit de airfryer en doe ze in een droge schaal.
Voeg de arachideolie en de peper en zout naar smaak aan de patatas bravas.
Hussel het geheel goed door mekaar en doe het terug in de airfryer voor 10 – 12 minuten.

Stap 3

Als de patatas bravas klaar zijn doe deze in de pan bij de chorizo en hussel het geheel goed door met een lepel.
Pel ondertussen de teentjes knoflook en vul een bakje mayonaise.
Pers de knoflookteentjes uit boven de mayonaise en doe daarbij het sap van een halve citroen.
Roer dit goed door en klaar is je snelle aioli.
Schep de patatas bravas in een mooi pannetje of tapas schaal.
Schep hierop wat kleine klodders aioli en garneer met verse gehakte peterselie.
Snijd de overige deel van de citroen in partjes deze kun je eventueel nog gebruiken om erover heen te sprenkelen als je wat meer zuur wilt toevoegen voor een wat frisse zure smaak.

¡Disfrute de su comida!
Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*