Zelf gemaakte pastei bakjes
Ik moest en zou het een keer maken pastei bakjes.
Nou ik zal je zeggen bespaar je de moeite en energie want het is het niet waard om ze zelf te maken.
Het kost je mega veel plakken bladerdeeg en met het overgebleven deeg kun je niets meer.
Dus voor dit recept zou ik je adviseren om gewoon kant en klare pastei bakjes te gebruiken.
Rijke ragout
De ragout heeft een rijke smaak dit komt door het gebruik van blauwe kaas.
Ik vond het fijn om nog wat groenten aan dit gerecht toe te voegen en spinazie vindt ik erg goed passen bij blauwe kaas samen met champignons.
Een heerlijke ragout dus zonder het gebruik van vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pastei bakjes
- 450 gram verse spinazie
- 1 ui
- 25 gram boter
- 200 gram champignons
- 25 gram bloem
- 250 milliliter volle melk
- 200 gram blauwe kaas bijv. Danish Blue
- peper en zout
- 2 eetlepels kookroom
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden voor de pastei bakjes.
Neem een grote koekenpan en bak hierin de spinazie met een scheutje olijfolie.
Het is de bedoeling dat de spinazie gaat slinken en lichtjes verwarmd wordt.
Laat de spinazie 5 – 7 minuten in de koekenpan.
Draai daarna het gas uit en laat de spinazie in de koekenpan staan.
Stap 2
Neem een ruime steelpan, snipper de ui en doe deze met de boter in de pan.
Snijd ondertussen de champignons ook in plakken.
Fruit de ui 2 minuten en roerbak daarna de champignons 3 minuten mee.
Stap 3
Bak de pasteibakjes af in de oven voor 10 – 15 minuten
Doe de bloem bij de ui en champignons en voeg scheutje voor scheutje de melk erbij.
Blijf tussendoor goed roeren en voeg pas opnieuw melk erbij als de andere melk goed is opgenomen.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Stap 4
Brokkel de blauwe kaas in de saus en laat deze helemaal smelten.
Schep de spinazie door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Roer de kookroom erdoor en verwarm het geheel al roerend nog 2 minuten door.
Schep de ragout in de bakjes en serveer met eventueel een frisse salade.
Eet smakelijk!
