Pandan pudding

Pandan pudding

Pandan pudding romige pudding met Pandan smaak.

Pandan pudding een romige pudding met de heerlijke smaak van Pandan.
Ik ben echt gek op spekkoek en dan met name de Pandan variant.
Elke keer zodra ik ook maar 1 voet in de toko heb gezet ligt er al spekkoek in mijn winkelwagentje.
Ik kan gewoon niet de toko uit zonder deze Indische lekkernij.
Dus toen ik weer eens mijn kookschriftje van school erbij pakte besloot ik om daaruit de vla/pudding te maken maar dan met een de heerlijke smaak van pandanblad smaak.
Ik gebruik hiervoor pandanextract van dit merk.

Deze pudding maak je heel gemakkelijk met maïzena en volle melk.
Het lijkt op mijn favoriete toetje van vroeger die roompuddings in vanille en chocoladesmaak met slagroom.
Ik was en ben hier nog steeds erg gek op.
Maar goed even terug naar dit recept van school op school maakte we toen smurfenpudding met blauwe kleurstof en vanille smaak.
Je kunt aan dit basisrecept gemakkelijk een andere smaak toevoegen.
Vervang dan gewoon het pandanbladextract voor een andere smaakstof.
En met de kleur kun je ook variëren door het gebruik van kleurstof.
Ikzelf gebruik altijd kleurstof op basis van een gel dat werkt fijner en heb je maar een heel klein beetje van nodig.
Kijk trouwens voor meer lekker toetjes eens onder deze tab op de website.

Pandan pudding

Pandan pudding

Gebruik hiervoor Turkse theeglazen als dessert glaasje
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 800 milliter Volle melk
  • 80 gram Kristalsuiker
  • 48 gram Maizena
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 1 eetlepel Pandan extract

Instructies
 

  • Doe de maïzena en suiker in een steelpan zet het vuur onder de pan aan op laag.
  • Giet de melk erbij en verwarm al roerend met een garde de pudding.
  • Doe het vanillextract en de pandanextract erbij en blijf met een garde roeren dit zodat er geen klontjes in je pudding komen.
  • Breng de pudding lichtjes aan de kook maar laat het absoluut niet te hard koken laat het geheel 1 minuut koken en blijf roeren.
  • Zet het vuur uit en goed de pudding in een hittebestendige kom blijf met een garde roeren zodat de pudding afkoelt tot lauwwarm zo voorkom je dat er een vel op je pudding komt.
  • Giet als de pudding nog lauwwarm is ze in de dessertglaasjes en laat compleet afkoelen.
  • Plaats de dessertglaasjes daarna nog in de koelkast voor 3 uurtjes hierdoor wordt het een stevige/geleiachtige pudding.
  • Spuit voor je ze serveert nog slagroom op pudding en bestrooi met sprinkels.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*