Verse bietjes
In de wekelijkse groente tas van De Tuin van Best zaten verse bieten en paarse boerenkool.
Ik wilde al heel lang eens een smoothie maken met groente en zo besloot ik om rode bieten te combineren met een aantal bladeren van de paarse boerenkool.
Het resultaat werd een verrassende smoothie met een prachtige kleur!
Natuurlijk gaat er ook wat fruit in om het wat zoeter te maken en gebruik hiervoor diepvriesfruit dan is je smoothie lekker koud en stevig.
Enjoy!


Paarse boerenkool en rode bieten smoothie
Ingrediënten
- 2 rode Bieten
- 4 bladeren Paarse boerenkool
- 1 doosje Zomerfruit (AH)
- 200 milliliter water
Instructies
- Kook de verse bieten een dag van tevoren voor 45 minuten in de schil.Laat ze af koelen en bewaar in de schil in een bakje in de koelkast.
- Je kunt natuurlijk ook voorgekookte bieten gebruiken als je geen verse bieten hebt.
- Schil de 2 bieten en snijd ze een stuk kleiner
- Doe 200 milliliter water in de blender, doe de bieten erbij en pureer glad
- Was de blader boerenkool doe deze in de blender samen met het doosje zomerfruit en pureer tot een gladde smoothie.
- Voeg als je de smoothie te dik vind eventueel wat extra water toe.
