Oranje paprika tapenade

Ik vertelde laatst al bij mijn vorige oranje paprika recept dat ik een leuke samenwerking had met de oranje paprika vereniging en ik daarvoor wat leuke recepten mocht bedenken.

Dit is receptje 2 en is ideaal voor tijdens de wedstrijd van vanmiddag het is een simpele en sneller geroosterde oranje paprika tapenade, heerlijk voor op een stukje stokbrood of een toastje.

Recept voor 1 klein potje tapenade

  • 2 geroosterde oranje paprika’s
  • halve chilipeper met zaadjes of 1 hele als je hem lekker pittig wilt hebben
  • peper en zout
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels blanke amandelen of bruine amandelen
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 klein handje fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

Gebruik de overgebleven geroosterde paprika’s uit het recept van de kipgehaktballetjes. (check daar de uitleg over het roosteren van de paprika’s als je geen paprika’s over gehouden hebt)
Doe de stukken geroosterde paprika in een foodprocessor samen met de knoflook, chilipeper, peper en zout naar smaak, de peterselie en maal even kort fijn.

Neem ondertussen een droge koekenpan en rooster de amandelen kort tot ze beginnen te geuren en wat bruiner kleuren.
Houd ze goed in de gaten want dit kan erg snel gaan en het zou zonde zijn als ze verbranden.
Zodra ze bruiner zijn en sterk ruiken haal ze onmiddellijk van het vuur en doe ze bij de andere ingrediënten in de foodprocessor.
Voeg de olijfolie en de witte en rode wijnazijn erbij en maal tot een gladde tapenade in de foodprocessor.
Doe je tapenade als hij klaar is in een goede afsluitbare pot, je kunt hem 1 tot 2 weken bewaren in de koelkast .
Of natuurlijk serveren met een stokbroodje bij de wedstrijd van de oranje leeuwinnen vanmiddag.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*