Oosterse salade met bloemkoolrijst

Ik ben deze keer een beetje op de oosterse toer gegaan met dit recept.
Eigenlijk ben ik niet zo heel bekend met de oosterse keuken en en oosterse smaken, waarom weet ik eigenlijk niet terwijl ik toch graag experimenteer in de keuken en op graag op ontdekking ga naar nieuwe smaken.
Wie weet ga ik nog wel eens meer op de oosterse toer maar voor nu was dit in ieder geval een heerlijk experiment en zeker een geslaagd lunch recept.
Maar als avondeten kan dit natuurlijk ook prima.
Wat ik persoonlijk erg lekker vond aan deze salade is dat er van alles inzit frisse knapperige groenten en crunchy noten, afgewisseld met zoet en zout in een mooi bordje.
En om het een beetje koolhydraatarm te houden is het gemaakt met bloemkoolrijst.

Wat ik zelf erg fijn vindt aan bloemkoolrijst is dat het zo neutraal is en jezelf er je eigen smaken palet aan kunt geven.
Het neemt echt super goed smaken op waardoor het elke keer anders smaakt.
Ik zou zeggen ga zelf eens aan de slag met bloemkoolrijst, het ligt tegenwoordig wel in elke supermarkt in het koelschap.
En je kunt er eindeloos mee variëren je hoeft het namelijk niet perse als vervanging van rijst te gebruiken maar kan ook prima ergens door verwerkt worden.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen

  • 300 gram kippendijfilet
  • 3 draadjes saffraan
  • 30 gram pistachenoten
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 bakje alfalfa
  • 200 gram peen julienne
  • 200 gram biet julienne
  • 50 gram rucola
  • 1 blikje mandarijnen op sap uitgelekt
  • Griekse yoghurt voor extra
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in reepjes en kruid ze met peper en zout, bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.
Zet ondertussen een pan water op en breng dit aan de kook, als het water kookt voeg je de bloemkoolrijst en de saffraan toe en kook dit 3 tot 5 minuten.
Pel ondertussen de pistachenoten en zet ze apart in een schaaltje.

Giet de bloemkoolrijst goed af en laat nog even uitlekken in een vergiet totdat al het vocht eruit is.
Verwijder de saffraan uit de bloemkoolrijst en doe de bloemkoolrijst in een grote schaal doe de rest van de ingrediënten erbij behalve de Griekse yoghurt en hussel alles met behulp van de lepels of met schone handen door mekaar.
Serveer de oosterse salade met op elk bordje salade een lepel frisse Griekse Yoghurt.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*