Omas berencake - roombotercake

Oma’s berencake – roombotercake

Oma’s berencake – roombotercake een echt familierecept.

Oma’s berencake – roombotercake een recept uit mijn familie.
Als kleine Nicole bakte ik deze cake met oma, e natuurlijk altijd in een berencakevorm.
De vorm heb ik nog steeds en heb ik meegenomen als aandenken toen oma kwam te overlijden.
Als er iets te vieren was of ik ging bij opa en oma logeren dan bakte we altijd een berencake of zoals ik het noemde een berenkik!
Ik gebruik dit basisrecept van mijn oma altijd voor elke cake die ik bak en het lukt altijd perfect.
Deze beren cakevorm is natuurlijk bijna antiek en ik heb deze tot nu toe niet online kunnen vinden.
Wel vond ik ze in kleine bakvormen op deze website.

Ik ben namelijk hard opzoek naar een nieuwe bakvorm van dit model aangezien van de vorm van oma de laag aan de binnenzijde steeds minder wordt.
Hierdoor komt de cake bijna niet meer uit de vorm.
En ik wil de berencake traditie natuurlijk wel in eren blijven houden.

Hieronder een aantal foto’s uit privé archief met mijn lieve oma.



Omas berencake - roombotercake

Oma’s berencake – roombotercake

Familierecept voor oma's cake
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang gebak, Tussendoortje
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 275 gram Patentbloem
  • 250 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 30 gram Maizena
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 5 stuks Medium eieren
  • 90 milliter Melk
  • 2 theelepels Vanillexract
  • 1 zakje Vanillesuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  • Vet een cakevorm heel erg goed in met boter.
  • Doe de roomboter met de kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en meng dit goed door tot het romig is en alle suiker goed gemengd is.
  • Voeg nu 1 voor een de eieren toe en mix dit goed alle eieren moeten goed opgenomen zijn door de boter en suiker.
  • Doe het vanille extract erbij.
    Zeef de bloem, bakpoeder en maïzena boven andere kom.
  • Spatel dit in delen met delen van de melk goed door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven voor 50 – 60 minuten gaar.
  • De cake is goed als je er een sateprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
  • Stort daarna de cake voorzichtig uit de vorm op een taartrooster en laat compleet afkoelen.
  • Natuurlijk kun je hem naar wens nog versieren.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*