Oliebollen met bier aka bierbollen

Oliebollen met bier aka bierbollen!

oliebollen met bier aka bierbollen!

Oliebollen met bier aka bierbollen het einde van het jaar is weer in zicht en hoe kun je een jaar op zijn best afsluiten?
Met Oliebollen en bier of gecombineerd zoals deze Bierbollen.
Dit keer geen Guinness in de bollen al had dat wel gekund hoor, maar ik heb gekozen voor een Leffe bruin een authentiek abdij bier met aroma’s van gebrande mouten.
Het heeft een hoge gisting wat ideaal is voor dit recept.
Ook zit er heel ouderwets sukade in en natuurlijk een mix van krenten en rozijnen.
Houd je hier niet van kun je deze ook weg laten of vervangen door ander gedroogd fruit wat dacht je van cranberry’s of Amarena kersen.
In deze Oliebollen zit super veel smaak je proeft het bier goed terug.


Ben eigenlijk benieuwd je zou het bier vast ook wel kunnen vervangen door champagne of prosecco?
Ik voel een projectje voor volgend jaar aankomen!
Natuurlijk houd ik jullie niet tegen hoor als je het met een ander drankje wilt proberen ik geloof dat dat vast ook wel tot de mogelijkheid behoort.
Wil je een gezondere soort oliebol kijk dan eens hier.
Als je op de blauwe tekst klikt vind je het recept voor een gezonde oliebollen cake.

Oliebollen met bier aka bierbollen

Oliebollen aka bierbollen

voor ongeveer 20 – 24 oliebollen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 55 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 flesje Leffe bruin of ander bier naar keuze
  • 250 gram Rozijnen
  • 100 gram Krenten
  • 1 bakje Sukade
  • 500 gram Tarwebloem
  • 1 zakje Gedroogde gist
  • 1 stuks Ei
  • 350 milliliter Volle melk
  • 50 gram Ongezouten roomboter
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1 eetlepel Suiker

Instructies
 

  • Giet het flesje bier in een kom en doe hierin de krenten en rozijnen laat dit 20 minuten staan.
  • Verwarm de boter met de melk in de magnetron tot 30 graden en roer de gist en de suiker door.
  • Giet de rozijnen/krenten af maar bewaar 150 milliliter van het bier.
  • Dep de rozijnen/krenten af met keukenpapier of een theedoek.
  • Klop het ei los in de mengkom doe hierbij de bloem en het zout en giet het melkmengsel en het bier erbij en roer tot een glad mengsel.
  • Spatel de rozijnen, krenten en de sukade erdoor en dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat het geheel op een warme plek 45 – 60 minuten rijzen.
    Het beslag moet flink verdubbeld zijn zo niet laat het dan nog wat langer rijzen.
  • Als het beslag voldoende verdubbeld is verwarm je de frituur pan op 180 graden.
    Of een grote hoge pan geschikt voor te frituren op het gasfornuis met zonnebloem olie tot 180 graden.
  • Neem nu een ijsschep en schep 4 – 5 bollen van het beslag en laat zakken in het frituur vet.
  • Bak de oliebollen goudbruin en gaar van binnen dit kan 5 – 8 minuten duren.
  • Schep de oliebollen eruit en laat uitlekken op een groot bord bedekt met keukenpapier.
  • Bak verder tot heel het beslag op is.

Notities

Eet smakelijk en een gelukkig nieuwjaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*