Oliebollen cake met gezonde frosting

Bij oud jaar horen oliebollen ik vind ze erg lekker hoor maar dit jaar wilde ik een iets gezondere variant.
Dus maakte ik een oliebollencake van een pak oliebollenmix van Koopmans, ik deed nog wat rozijnen en appelstukjes erdoor en maakte voor decoratie een gezonde frosting want hij moest er natuurlijk wel feestelijk uitzien.

Recept voor 1 grote oliebollencake

  • 1 pak Oliebollenmix Koopmans
  • 500 ml lauwwarm water
  • 2 grote appels in kleine blokjes of 3 tot 4 kleine ik gebruikte Jonagold
  • 100 gram rozijnen

Bereidingswijze voor de oliebollencake
Meng de oliebollenmix met het water en roer met een spatel tot een stevig en glad beslag zonder klontjes en laat het beslag 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Schil de appels verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
Doe de rozijnen in een kom met water en laat 10 minuten wellen, na de 10 minuten laat ze even drogen op een stuk keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden vet een tulband vorm goed in met boter, olie of een bakspray.
Roer na 45 minuten de appelstukjes en rozijnen goed door het beslag en giet het beslag in de tulbandvorm.
Zet de cake 30 minuten in de oven op 200 graden.

Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je de frosting erop smeert en hem verder decoreert.

Recept voor de gezonde frosting

  • 100 gram Sage 0% Griekse yoghurt
  • 65 gram Philadelphia light
  • 18 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze voor de frosting
Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad mengsel zonder klontjes.
Bestrijk hiermee de cake en versier hem daarna met decoraties

Gelukkig Nieuwjaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*