Naan van 2 ingrediënten

Naan van 2 ingrediënten

Naan van 2 ingrediënten snel maar smakelijk!

Naan van 2 ingrediënten als ik wat minder tijd heb.
En ik wil graag een lekkere naan serveren bij oosterse gerechten of Curry’s.
Dan maak ik wel eens deze simpele versie met maar 2 Ingrediënten.
De kruiden tel ik even niet mee want deze kun je naar eigen smaak invullen.
Het gaat om deze 2 hoofdingrediënten namelijk zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt 10%.
Deze broodjes maak ik al super lang, ik heb ze vaak gemaakt tijdens mijn Weight Watchers periode.
Wel verving ik dan wel de 10% Griekse yoghurt voor 0%.
Met 10% Griekse yoghurt vind ik ze lekkerder dus ik maak ze nu voortaan altijd op deze manier.
De kruiden voor door het brood wissel ik vaak deze keer gebruikte ik za’atar een oosterse kruiden mix.
Maar Sumak is ook erg lekker door deze naan kies maar wat je zelf lekker vind niets is fout.

Naturel of met knoflook?

Je kunt de broodjes naturel laten of voor het grillen in te smeren met knoflook boter.
Dit maak je door de teentjes knoflook te persen en er gesmolten boter door te mengen.
De broodjes smeer je dan aan beide zijde in met deze knoflook boter.
Daarna grill je ze in een hete grillpan.
Hierdoor krijgen ze de heerlijke smaak van de knoflook.
En zorgt het ervoor dat je er van die mooie grill strepen op je brood krijgt.
Naturel zonder knoflook zijn ze ook al erg lekker het is maar net wat jezelf het lekkerste vind.

Naan van 2 ingrediënten

Naan van 2 ingrediënten

4 grote broodjes of 6 kleintjes
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Brood, dinner

Ingrediënten
  

  • 300 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram Griekse yoghurt 10%
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel Zwarte peper
  • 1 eetlepel za'atar Geeft de broodjes een heerlijke smaak of gebruik Sumak!
  • 60 gram Ongezouten roomboter
  • 6 teentjes Knoflook geperst

Instructies
 

  • Pers de teentjes knoflook uit en doe deze in een bakje.
  • Smelt de roomboter in een steelpan zodra de boter gesmolten is en nog geel is draai je het vuur uit.
  • Meng de knoflook door de boter hier ga je strakjes de naan mee insmeren.
  • Voor de naan meng je in een mengkom de Griekse yoghurt, zelfrijzend bakmeel, zout, peper en de za'atar of sumak en mix dit tot een glad deeg.
  • Let op het is een plakkerig deeg!
  • Verdeel het deeg in 4 of 6 gelijke bollen.
  • Rol op een bebloemd werkblad de naan uit tot een langwerpige ronde lap.
  • Verhit een grillpan goed heet op middelhoog vuur.
  • Smeer de naan aan 1 zijde in met de knoflook boter en leg ze met die zijde naar beneden smeer nu ook de bovenkant alvast in.
  • Dit gaat het beste met een kwastje.
  • Bak de naan ongeveer 2 minuten aan beide zijde.
  • Houd ze warm onder een theedoek terwijl je de rest van de broodjes grilt.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*