Mini Brioche bakken.

Mini brioche bakken

Dat ik fan ben van Brioche brood bakken is inmiddels al bekent en vooral deze mini brioche is super schattig.
Dit heerlijke zoete verwenbrood bak ik dan ook met regelmaat.
Je vind al verschillende brioche recepten op de site van een heel brood tot hamburger broodjes, wentelteefjes van brioche en nu deze mini variant.
Zeg nou zelf dit ziet er toch net uit als een grote cupcake?
Dit feestbrood is echt een zoete verwenning en na 1x maken ga je hem gegarandeerd vaker maken.

Bakvorm.

Deze mini’s zijn gebakken in een speciale brioche vorm dit is die ik gebruikt heb.
Je kunt ook voor een nog kleinere varianten gaan dan kun je deze mini vormen aanschaffen.
Je kunt deze Giant cup cakes ook nog opmaken met boter crème of slagroom met vers fruit dan wordt het kleine verwentaartjes.
Maar gewoon naturel zijn ze ook al erg lekker.
En mocht je wat plakken overhouden zijn ze erg geschikt om wentelteefjes mee te maken.
Of een brood pudding daar zijn ze ook ideaal voor om in te verwerken.


speciale gelegenheden.

Voor speciale gelegenheden kun je ze ook bakken zoals bijvoorbeeld voor Valentijnsdag of voor moederdag.
Serveer met vers geperste jus de orange, een gekookt eitje, geklopte slagroom en vers fruit.

Mini brioche

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 3 uur 30 min
Totale tijd 4 uur
Gang Brood, gebak, Ontbijt
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 stuks

Ingrediënten
  

  • 450 gram Tarwebloem
  • 2 theelepels Zout
  • 50 gram Suiker
  • 7 gram Droge gist
  • 100 milliter Volle melk
  • 4 Eieren
  • 1 extra Ei voor de eiwas
  • 190 gram Zachte ongezouten boter

Instructies
 

  • Verwarm de melk totdat deze lauw is, zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de bloem in de kom van je standmixer met een deeghaak.
  • Doe het zout aan de linkerzijde in de kom en de suiker aan de rechterkant.
  • Mix elke kant nu voorzichtig met je hand door de bloem.
  • Mix het daarna door met de deeghaak even kort.
  • Strooi de gist erover.
  • Giet de melk langzaam bij de bloem terwijl je de machine laat draaien op stand 1.
  • Voeg nu stuk voor stuk de eieren erbij en blijf mixen, als alle eieren goed opgenomen zijn door het deeg blijf je 10 minuten mixen op stand 1.
  • Hak de zachte boter in blokjes voeg nu steeds 2 blokjes boter toe aan het deeg terwijl de mixer draait. Let op! voeg pas weer opnieuw 2 blokjes toe als de andere boter goed is opgenomen in het deeg.
  • Herhaal dit top alle boter door het deeg zit dit duurde bij mij een minuut of 8 – 10
  • Haal nu het deeg uit de mengkom en doe deze in een licht beboterde schaal , dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen op een warme plaats.
    Het deeg moet uiteindelijk in volume verdubbeld zijn.
  • Als het deeg goed gerezen is en dus in volume verdubbeld is plaats je het deeg 1 uur in de koelkast.
  • Maak na 55 minuten de bakvormen gereed, bekleed deze met bakpapier op de bodem en vet bodem en zijkanten goed in met boter.
  • Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
  • Neem 1 portie deeg en vouw elke hoek nu naar het midden tot je een bolvorm krijgt.
  • Duw het nu plat en vorm het weer tot een bal.
  • Herhaal dit met de andere portie tot je 2 mooie bollen hebt.
  • Doe nu in elke vorm 1 bol deeg.
  • Dek de bakvorm(en) weer af met een vochtige theedoek en laat de brioche op een warme plaats weer 30 minuten rijzen totdat het deeg weer verdubbeld is.
  • Als de 30 minuten bijna om zijn en het deeg is goed verdubbeld verwarm je de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van beide brioche licht met het los geklopte ei.
  • Bak de brioche(s) in het midden van de oven voor 30 minuten.
  • Na de baktijd haal de brioche(S) uit de oven en laat deze nog 20 minuten op het aanrecht staan in de vorm(en).
  • Haal de brioche(s) na 20 minuten uit de vormen en laat deze verder nog compleet afkoelen op een taartrooster.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*