Mexicaanse Salsa Roja

Mexicaanse Salsa Roja

Mexicaanse Salsa Roja een pittige maar toch frisse dip.

Mexicaanse Salsa Roja een heerlijke dip voor bij de totopos.
Ook kun je deze salsa gebruiken als saus voor bij het vlees of over de Enchilladas als extra smaakmaker.
Hou je van de Mexicaanse keuken dan mag deze salsa zeker niet ontbreken bij je volgende Mexicaanse etentje.
De Mexicanen staan bekend om hun vele huisgemaakte gerechten met veel ingrediënten.
En natuurlijk de nodige spice in de vorm van verschillende soorten pepers.
Zelf hou ik enorm van Spicy food en ga graag aan de slag met de recepten uit de veelzijdige Mexicaanse keuken.
De komende periode neem ik je via mijn recepten met je smaakpapillen mee op reis door Mexico.

Salsa in een handomdraai.

Je maakt deze salsa heel eenvoudig in de food processor.
Snijd de ingrediënten in grove stukken en doet ze allemaal tegelijk in de foodprocessor.
Daarna kook je de saus een beetje in en laat je hem vervolgens afkoelen voordat je deze serveert.
Je kunt de salsa afgedekt in de koelkast prima 5 dagen bewaren.
De Salsa zal dan wel wat pittiger worden omdat de smaak dan langer de tijd heeft om te ontwikkelen.
Houd hier rekening mee als je de salsa langer wilt bewaren dan kun je het recept op voorhand aanpassen.
Dit doe je door de hoeveelheid pepers voor het maken te halveren.

Mexicaanse Salsa Roja

Mexicaanse Salsa Roja

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, dinner
Keuken Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 1 blik Mutti polpa
  • 1 stuk Groene punt paprika
  • 1 stuks Gele ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 groene Jalapeño peper
  • 40 gram Koriander
  • 2 eetlepels Limoensap
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel Komijn poeder
  • 1 theelepel Donkerbruine basterdsuiker
  • 1/8 theelepel Zeezout
  • 1/8 theelepel Gemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Doe de tomaten uit blik in de foodprocessor,
    Was de puntpaprika verwijder de steel en zaadlijsten en hak de paprika grof en doe deze in de kom van de foodprocessor.
  • Schil de ui en pel de teentjes knoflook, hak beide grof en doe bij de rest in de foodprocessor.
  • Verwijder de steel van de jalapeño peper en verwijder de zaadjes, doe de peper in de foodprocessor.
  • Was de koriander rits de blaadjes van de takjes en doe bij de overige ingrediënten.
  • Voeg de overige ingrediënten; Limoensap, azijn, suiker, komijn, peper en zout erbij en meng de Salsa grof met de foodprocessor.
  • Doe de Salsa in een steelpan en verhit op middelhoog vuur voor 8 – 10 minuten roer af en toe door.
  • Schep de salsa in een schaal en laat compleet afkoelen voordat je deze serveert.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*