Mexicaanse mango salsa

Mexicaanse mango salsa

Mexicaanse mango salsa een frisse salsa perfect voor bij je taco’s

Mexicaanse mango salsa is een frisse salsa uit de Mexicaanse keuken.
De basis is een pico de gallo salsa en daaraan zijn blokjes mango toegevoegd.
Mango zorgt in deze salsa voor een zoete toevoeging zelf hou ik wel van fruit bij mijn warm eten.
En zeker bij spicy food zorgt dat voor extra smaak.

Spicy en fris

Deze salsa bevat naast frisse stukjes mango ook trostomaten, rode ui, limoensap en voor de pit een fijngesneden jalapeño peper.
Hou je nou niet van een verse jalapeño peper nog rauw door je gerecht dan kun je deze vervangen voor een groene paprika of een groene puntpaprika.
Zoals je misschien op de foto kunt zien heb ik dat ook gedaan.
Dit omdat mijn Mexicaanse maaltijd waar ik dit bij at al heel veel spice had.
Ik mag dan wel van spicy food houden maar pittigheid moet nooit overheersen.


De Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken behoort tegenwoordig wel tot mijn favoriete keuken ik hou van de veelzijdige ingrediënten waar ze gebruik van maken.
En natuurlijk van de spicy toevoegingen zoals verschillende soorten pepers.
Wil je meer Mexicaanse recepten proberen?
Kijk dan eens op mijn homepage onder het tabje De Mexicaanse keuken daar vind je alles voor je volgende Mexicaanse etentje.

Mexicaanse mango salsa

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Mango
  • 1,5 kilo Trostomaten
  • 1 grote Rode ui
  • 1 keer Sap van 1 limoen
  • 1 stuks Jalapeño peper of groene puntpaprika
  • 20 gram Verse koriander fijngehakt Of peterselie als je niet van koriander houdt

Instructies
 

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe deze in een kom.
  • Was de tomaten, snijd deze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Verwijder de schil van de ui en snipper deze in hele fijn blokjes, doe de ui in een kom.
  • Snijd de jalapeño peper doormidden verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd ook deze in kleine blokjes. Als je de paprika gebruikt ter vervanging doe je hier hetzelfde mee.
  • Doe de Jalapeño (paprika) bij de ui hak de koriander (of peterselie) fijn en doe deze ook in de kom.
  • Voeg de fijngesneden tomaten erbij en pers de limoen uit roer het sap door de mango salsa en laat dit 20 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Serveer dit als bijgerecht bij je Mexicaanse maaltijd.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*