Mandarijnen curd

Mandarijnen curd

Mandarijnen curd heerlijke curd van mandarijnen

Mandarijnen curd het mandarijnen seizoen is inmiddels voorbij maar ik was vergeten dit recept met jullie op tijd te delen.
Shame on me!
Maar waarom ik het dan nu alsnog deel is omdat je de mandarijnen prima kunt vervangen voor citroen, grapefruit, pomelo, sinasappel of andere citrusvruchten.
En volgens mij zag ik trouwens van de week nog steeds mandarijnen in de supermarkt liggen als ik me niet vergis.
Dus mocht je ze nog kunnen vinden in de winkel dan kun je dus gewoon met deze vruchten aan de slag.
Maar goed de basis voor dit recept is vrij simpel en je kunt dus prima deze kleine oranje rakkers vervangen voor een andere citrusvrucht.

Au bain marie

Ik heb in mijn leven al vaak geprobeerd om dit te maken soms ging het goed soms ook niet.
Dit komt omdat ik altijd dit lekker zoete smeersel maakte op een laag vuurtje in een steelpan.
Het probleem hierbij is dat als de inhoud van de pan dus te warm is voordat je de eidooiers toevoegt.
Je dus soms roerei krijgt omdat de eieren dus meteen gaan stollen.
Inmiddels maak ik het op een andere manier waardoor het dus nooit meer mislukt.
En die manier is Au bain marie dat wil zeggen je maakt het in een schaal of kom die je boven op een pan zet met daar onderin heet water.
Door de stoom en warmte van het water die tegen de bodem van de kom komt heb je dus nooit meer het probleem dat je curd te warm wordt.
En dus ook geen kans meer op roerei.
Ik maak het dus nooit meer anders want deze manier van bereiden werkt perfect keer op keer weer.
Dus doe er je voordeel mee en probeer deze bereiding maar eens uit.

Kijk voor meer fijne basisrecepten eens hier.

Mandarijnen curd

De mandarijnen kun je ook prima vervangen voor andere citrusvruchten
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht, taart
Keuken Brits

Ingrediënten
  

  • 225 milliter Mandarijnen sap
  • 225 gram Ongezouten roomboter in blokjes
  • 12 stuks Eidooiers
  • 375 gram Kristalsuiker

Instructies
 

  • Zet een pan met water op het vuur zorg ervoor dat de pan niet te groot is want je moet er nog een kom/schaal op kunnen zetten.
  • Neem een kom/schaal die op de pan met water past.
  • Doe hierin het mandarijnen sap, suiker en de eidooiers en zet de kom boven op de pan met water.
  • Verwarm dit al roerend tot alles goed gemengd is en het de dikte van bijv: vanille vla heeft.
  • Haal de kom van het vuur en roer dan de boter door de mandarijnen curd totdat de boter gesmolten en goed gemengd is.
  • Laat het compleet afkoelen en schep het vervolgens in een schone glazen pot die je goed af kunt sluiten met een deksel.
  • Bewaar de mandarijnen curd in de koelkast je kunt hem gemakkelijk 3 -4 weken in de koelkast bewaren.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*