Favoriete zoet snackje
Je kent ze vast wel de pecannoten broodjes knapperig bladerdeeg met een zoete vulling van pecannoten.
Mierzoet maar zo ontzettend lekker.
Ik had laatst mega trek in z’n lekker pecannoten broodje maar helaas niet koolhydraatarm.
Ik heb als eens geprobeerd om koolhydraatarm bladerdeeg te maken maar dit is haast onmogelijk.
Toch wilde ik een koolhydraatarm pecannoten broodje maken dat stond al mega lang op mijn to do lijst.
In sommige recepten met bladerdeeg kun je het bladerdeeg super gemakkelijk vervangen door fatheaddeeg.
Dit deeg is gemaakt van mozzarella, koolhydraatarme meelsoorten en roomkaas.
Het heeft een hartige neutrale smaak toch proef je licht de kaas smaak.
Ik vond fatheaddeeg dit keer niet geschikt voor deze broodjes maar wat dan?
Met oud en nieuw maakte ik koolhydraatarme oliebollen en ik bedacht me dat dat deeg recept wel eens geschikt kon zijn om een lekker zoet broodje te maken.
En zo ging aan de slag in de keuken en het resultaat zijn deze heerlijke zoete zachte broodjes met een pecannoten vulling!
Zelfs als je geen koolhydraatarme levensstijl volgt zijn deze broodjes ontzettend lekker en vast een groot succes bij de thee of koffie.
Ingrediënten voor 8 stuks
Voor de broodjes
- 400 gram amandelmeel
- 150 milliliter volle melk
- 1\4 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel vloeibare zoetstof
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 theelepel gedroogde gist
- 2 eieren
- 50 gram gesmolten roomboter
Voor de pecannoten vulling
- 200 gram pecannoten
- 80 gram Sukrin gold
- ongezouten roomboter 80 gram
Bereidingswijze
Stap 1
Neem een beslag kom en doe hierin het amandelmeel met de gist, bakpoeder en meng dit even goed door mekaar.
Stap 2
Voeg de melk, eieren, zoetstof, vanille-extract en de gesmolten roomboter bij de droge ingrediënten in de beslagkom en meng het met een vork goed door mekaar tot er een glad beslag ontstaat.
Let op het is een erg plakkerig deeg.
Stap 3
Kneed het deeg nu met je handen 15 minuten goed door wat helpt om het erge plakken tegen te gaan is om je handen lichtjes in te vetten met een klein beetje olijfolie.
Dit voorkomt dat het deeg erg aan je handen plakt.
Stap 4
Doe het deeg weer terug in de beslag kom en dek het af met een vochtige doek.
Laat het deeg op een warme plaats 60 minuten rijzen.
Zet de kom deeg na de 60 minuten voor 15 minuten in de koelkast.
Stap 5
Haal het deeg na 15 minuten uit de koelkast en kneed het nog eens goed door met je handen.
Vet je handen eventueel weer in met een beetje olijfolie tegen het plakken.
Rol van het deeg 8 evengrote bollen en leg ze op een bord.
Zet het bord weer even terug in de koelkast want we gaan de pecannoten vulling maken.
Stap 6
Doe alle ingrediënten voor de pecannotenvulling in een food processor en maal alles goed fijn tot een plakkerig mengsel.
Haal de vulling uit de food processor en draai 8 evengrote ballen van de vulling en rol deze uit tot 8 worstjes.
Leg de pecannoten worstjes op een bord en zet opzij.
Stap 7
Haal de bolletjes deeg uit de koelkast en rol elk bolletje uit tot een ronde plak tussen 2 vellen bakpapier.

Leg de de pecannotenvulling worstjes op de ronde plakken deeg en vouw het deeg voorzichtig dicht.
Gebruik een silicone spatel omdat het deeg nogal plakt en snel scheurt.

Vorm het deeg voorzichtig tot een pistolet vorm en leg de broodjes uit mekaar op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Stap 8
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden hete lucht.
Snijd het deeg kruislings in en laat de broodjes afgedekt op de bakplaat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.
Bak de broodjes na de het rijzen in de oven op 175 graden voor 15 minuten af.
Stap 9
Haal de broodjes als ze klaar zijn uit de oven laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
Daarna mogen ze verder afkoelen voor 15 minuten op een taart rooster.
Geniet ervan!
