Krokante kippetjes!
Iets wat ik erg miste sinds ik koolhydraatarm eet is af en toe een heerlijk krokant kippetje.
Gelukkig bestaat er zoiets als koolhydraatarm paneermeel dat word gemaakt van gemalen spekknabbels en amandelmeel.
Je kunt dit paneermeel super simpel zelf op smaak brengen met verschillende kruiden.
Dus je kunt er steeds een andere smaak aan geven.
Deze kipkluifjes worden niet gefrituurd maar gaan in de oven om ze extra krokant te maken.
Deze kippetjes doen het goed bij een patatje maar ook lekker bij een borrel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipkluifjes
- 100 gram spekknabbels
- 75 gram amandelmeel
- peper en zout
- 2 eieren
- 3 eetlepels psylliumvezels
- Italiaanse kruiden 1 eetlepel
- Tijm 1 theelepel
- gedroogde basilicum 1 eetlepel
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de spekknabbels fijn in een keukenmachine tot er een fijn poeder ontstaat.
Voeg het amandelmeel en de gedroogde kruiden aan het paneermeel toe en mix het nog eens door.
Doe de paneermeel in een potje zo kun je als je wat over houd het makkelijk bewaren.
verwarm de oven voor 180 graden hete lucht.
Stap 2
Doe de kipkluifjes in een kom en bestrooi met psylliumvezels hussel ze goed door hierdoor hecht het ei straks gemakkelijker aan de kip.
Klop de eieren los in een diep bord en zet een diep bord klaar.
Schep een aantal scheppen paneermeel op een bord.
Haal de kipkluifjes door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Leg de kluifjes op een oven rooster.
Stap 3
Schuif het oven rooster met de kipkluifjes in de oven en bak ze voor 45 minuten.
Bestrooi de kipkluifjes als ze klaar zijn nog eventueel met wat zeezout en serveer met een lekker dip sausje.
Eet smakelijk!
