Koolhydraatarme ham croissantjes

Swiepswoepswap maand november

Voor de maand november deed ik weer een keertje mee met de #swiepswoepswap georganiseerd door Mandy van Mandyandmore
https://www.mandyandmore.nl/ .

Je kunt je daar voor opgeven onder haar instagram post en zei koppelt jou dan aan een blog van een mede foodie.
De bedoeling is dan dat je een recept maakt van die persoon zijn blog\website.
Het hoeft niet exact hetzelfde gerecht te zijn je mag het aanpassen of je door een gerecht laten inspireren.

Ik mocht koken van ?

Deze keer werd ik gekoppeld aan het foodblog van Niki van https://funkyfoodbyniki.nl/ .
Ik zag daar het recept voor de croissant Monsieur en begon meteen te watertanden.
Omdat ik een koolhydraatarme levensstijl volg wilde ik toch maar niet voor de croissant gaan want dan kon ik hem namelijk zelf niet opeten.
Dus scrolde ik verder door de pagina waar overigs een hoop lekkers op staat!
Maar die croissant bleef maar in mijn hoofd zitten dus besloot om de stoute schoenen aan te trekken en een koolhydraatarme ham croissant te maken.
Want dat moest vast toch wel mogelijk zijn.

Aan de slag!

Deze croissantjes zijn gemaakt met een deeg gemaakt van gesmolten mozzarella kaas en roomkaas en nog wat toevoegingen.
In het midden zit een plakje opgerolde schouderham.
De eerste poging had ik ze verkeerd opgerold waardoor ze er wat vreemd uitzagen en in de verste verte niet op een croissant leken.
Poging 2 lukt beter en dit is het resultaat geworden!
Ik ben er best trots op en ze waren heerlijk!
Ook aan de slag? Dan vind je het receptje hieronder.

Ingrediënten voor 12 croissantjes
  • 330 gram geraspte mozzarella kaas
  • 55 gram philadelphia roomkaas naturel
  • 3 eiwitten
  • 55 gram kokosbloem
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 2 eetlepel spa rood op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • 12 plakjes schouderham
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Splits de eieren en klop het eiwit op hoge stand met de mixer tot zachte pieken.
Doe de mozzarella kaas met de roomkaas in een schaal en laat dit smelten in de magnetron.

Stap 2

Als de mozzarella kaas en de roomkaas gesmolten zijn spatel je dit door mekaar.
Spatel voorzichtig de kokosbloem, psylliumvezels en het opgeklopte eiwit erdoor.
Doe dit rustig want je wilt niet het lucht uit het eiwit slaan.

Stap 3

Voeg naar smaak peper en zout toe en het spa rood.
Kneed het deeg voorzichtig met je handen door tot een glad deeg.
Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er een ander vel bovenop.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een vierkante lap van 2 cm dik.

Stap 4

Snijd het deeg in 6 gelijke vierkantjes en snijd deze weer door de helft zodat je 12 driehoekjes hebt.
Voor het rollen kun je het beste even een filmpje online zoeken hoe je croissantjes rolt.
Want dit kun je beter even zien dan dat ik het hier schrijf.
Hierdoor is het net wat duidelijker aangezien ik zelf bij de eerste poging ook verkeerd begon met rollen.

Stap 5

Smelt de roomboter kort in de magnetron en bestrijk de driehoekjes deeg met de helft van de roomboter.
Neem een plakje deeg en een plakje ham.
Rol de ham eerst op en vouw hem dan in het midden zodat er een klein en compact rolletje ham ontstaat.
Leg de ham op het kortste en breedste deel van het deeg ( zie how to filmpje online )
En rol het deeg in de vorm van een croissantje.
Herhaal deze stap tot je 12 gevulde croissantjes hebt.

Stap 6

Leg de croissantjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de croissantjes met de overbleven roomboter.
Bak de croissantjes in het midden van de oven op 200 graden voor 10 – 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal ze daarna uit de oven en laat ze nog 10 minuten rusten op de bakplaat.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *