Koolhydraatarme frikandel broodjes

Handjes in de lucht voor dit heerlijke hapje!

Dit was een grote hit met oud en nieuw op de borreltafel!
En groot gelijk ook want deze koolhydraatarme frikandel broodjes zijn the bom!
Ik ben echt helemaal fan van fathead deeg en frikandellen dat ook 😉
1 week geen frikandel is 1 week niet geleefd dat is mijn motto.

Dus toen ik koolhydraatarme ging eten miste ik toch wel een receptje voor koolhydraatarme frikandel broodjes en tadaaa hier is het.
Ik heb al meerdere recepten gemaakt met fathead deeg maar deze creatie staat zeker in mijn persoonlijke top 10 succes recepten.
Deze frikandel broodjes zijn extra lekker met de curry ketchup van callowfit die verkrijgbaar is bij afvallen met Bregje.
Dus hou jij ook wel van een frikandel op zijn tijd dan moet je deze zeker eens proberen.

Ingrediënten voor 16 frikandel broodjes
  • 330 gram geraspte mozzarella kaas
  • 55 gram philadelphia roomkaas naturel
  • 3 eiwitten
  • 55 gram kokosbloem
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 2 eetlepel spa rood op kamertemperatuur
  • peper en zout
  • 4 Mora oven & airfryer frikandellen
  • 1 ui
  • callowfit curry ketchup
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Laat de frikandellen eerst ontdooien.
Splits de eieren en klop het eiwit op hoge stand met de mixer tot zachte pieken.
Doe de mozzarella kaas met de roomkaas in een schaal en laat dit smelten in de magnetron.

Stap 2

Als de mozzarella kaas en de roomkaas gesmolten zijn spatel je dit door mekaar.
Spatel voorzichtig de kokosbloem, psylliumvezels en het opgeklopte eiwit erdoor.
Doe dit rustig want je wilt niet het lucht uit het eiwit slaan.

Stap 3

Voeg naar smaak peper en zout toe en het spa rood.
Kneed het deeg voorzichtig met je handen door tot een glad deeg.
Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er een ander vel bovenop.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een vierkante lap van 2 cm dik.

Stap 4

Snijd het deeg in 4 gelijke vierkantjes en snijd deze weer door de helft zodat je 8 vierkantjes hebt.
Daarna snijd je deze nog eens door de helft zodat je 16 vierkantjes over houd.

Stap 5

Schil de ui en snipper deze fijn.
Bestrijk de vierkantjes deeg aan een zijde met een beetje curry en bestrooi met een kleine beetje gesnipperde ui.
Snijd elke frikandel in vieren zodat je 16 stukjes hebt.
Leg de frikandellen op de zijde met ui en curry en vouw de andere helft erover dicht.
Druk de randen van het deeg goed aan met een vork.

Stap 6

Smelt de roomboter in de magnetron en bestrijk met een kwastje de frikandel broodjes.
Snijd elke broodje aan de bovenzijde 3 x in met een scherp mesje.
Leg de frikandel broodjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 7

Als de frikandel broodjes uit de oven komen laat ze dan nog even 8 minuten afkoelen op de bakplaat en serveer ze met extra curry.
Je kunt ze zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*