Favoriet van vroeger in een koolhydraatarm jasje
Hupsakee! en we knallen er nog een heerlijk bakrecept in.
Of nou ja bakken is het eigenlijk niet want er komt geen oven aan te pas haha.
Arretjescake was ik vroeger echt dol op lekker zoet en veel chocolade yummy in my tummy!
En geloof me als ik zeg dat het vaak niet bij een plakje bleef.
Nou bevat de originele versie ontzettend veel koolhydraten en die kun je beter maar niet maken.
Maar deze versie bevat een heel stuk minder koolhydraten ik heb namelijk de koekjes vervangen voor Atkins crisp bread crackers en de suiker voor erythritol.
Dus dat scheelt weer een boel koolhydraten en kun je lekker genieten van een plakje van deze arretjescake.
Ingrediënten voor 16 plakken
- 200 gram Atkins crisp bread
- 125 gram erythritol
- 35 gram ongezoete cacao poeder
- 250 gram roomboter
- 1 ei
Bereidingswijze
Stap 1
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verkruimel de Atkins crisp bread grof en doe ze in een kom.
Stap 2
Doe de ei, erythritol en het cacaopoeder in de mixer en mix tot een papje.
Smelt de roomboter en voeg deze terwijl de mixer draait er beetje voor beetje bij.
Stap 3
Schep met een spatel de Atkins crisp bread kruimels door het cacao papje en stort het in je met bakpapier bekleedde bakplaat.
Duw het met een spatel goed aan en zet je bakblik minimaal voor 2 uur in de koelkast zodat de arretjescake goed hard is.
Stap 4
Snijd voor het serveren de arretjescake met een scherp keukenmes in plakken.
Eet smakelijk!
