Koolhydraatarm spaghettipompoen gratin comfortfood uit de oven

koolhydraatarm comfortfood

Koolhydraatarm spaghettipompoen gratin comfortfood uit de oven.
Oh jongens ik heb me toch een heerlijk koolhydraatarm receptje voor jullie.
In de tas van De Tuin van Best zat namelijk weer een flinke spaghettipompoen.
Ik vind dit z”n leuke groenten waar je veel kanten mee op kunt.
Daarom maakte ik dit comfortfood gerecht van spaghettipompoen gratin snel simpel en makkelijk voor diner.
koolhydraatarm en het gerecht bevat ook nog eens extra veel kaas.
En laat ik nou toevallig gek zijn op kaas.

Ik heb al een ander recept op mijn site staan met spaghettipompoen uit de oven.
Namelijk deze https://queennskitchen.nl/spaghetti-pompoen-uit-de-oven/ ook weer een heerlijk comfortfood gerechtje.
Maar deze gratin was ook heerlijk het is natuurlijk wel even een klein werkje z’n spaghetti pompoen bereiden maar dan heb je ook wat.
Verder is het vooral een snel en simpel gerechtje wat redelijk snel op tafel staat.
Je zou het zelfs in de ochtend of de dag van tevoren al kunnen bereiden en dan in de koelkast te zetten zodat je hem voor het avondeten alleen nog maar op hoeft te warmen.
Dat maakt het gelijk weer een stuk gemakkelijker.

Ingrediënten voor 4 personen
  • spaghetti pompoen
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper en zout
  • 1 beker crème fraîche
  • 250 gram 48 + kaas geraspt
  • 10 takjes verse tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de spaghetti pompoen in de lengte door midden.
Dit Vergt wel wat kracht en behendigheid.
Ik ben zelf niet zo sterk dus heb ik het mijn vriend laten doen.
Schep de pitten uit de spaghetti pompoen dit gaat het gemakkelijkst met een ijsschep.
Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
Leg de pompoen helften met de open zijde naar beneden op een bakplaat en zet deze voor 25 minuten in de oven.

Stap 2

Haal na de 25 minuten de pompoen uit de oven en schraap voorzichtig met een vork het vruchtvlees uit de pompoen.
En leg dit even in een diep bord.
Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.

Stap 3

Verhit in een pan die geschikt is voor de oven een klontje roomboter en fruit hierin de ui en pers de teentjes knoflook erboven uit.
Fruit dit 2 – 3 minuten.
Voeg de spaghettipompoen sliertjes bij de ui in de pan en voeg de blaadjes van de takjes tijm erbij.
Bak dit 7 minuten samen en schep regelmatig goed door.

Stap 4

Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 250 graden.
Schep de crème fraîche door de spaghettipompoen en verwarm dit nog 3 minuten mee.
Zet het vuur uit en druk de spaghettipompoen even een beetje aan met een lepel zodat de bovenzijde egaal is.
Strooi de kaas erover en zet de pan 20 minuten in het midden van de oven.
Na 20 minuten is de spaghettipompoen koolhydraatarm comfortfood klaar.

Eet smakelijk!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*