Koolhydraat arme kip saté salade

Koolhydraatarme kip saté salade

Een lunch recept met een beetje pit dat is deze koolhydraatarme kip saté salade.
Ik heb er natuurlijk weer een flinke eetlepel sambal badjak aan toegevoegd want ik houd wel van een beetje pit.
Door citroensap toe te voegen geeft ik de salade ook een lekker fris zuurtje mee.
Ik heb voor dit recept weer een koolhydraatarm psyllium broodje gebruikt en knapperige veldsla.
Een heerlijk broodje voor bij de lunch!
De salade is ook heerlijk op een (koolhydraatarme) cracker of toastje bij de borrel.

Ingrediënten voor 4 personen kip saté salade
  • 200 gram pindakaas 100%
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 eetlepels volle melk (of amandelmelk nog minder koolhydraten)
  • 1 gele ui
  • 4 eetlepels water
  • olijfolie
  • 1 tot 2 grote eetlepels sambal badjak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels vloeibare zoetstof
  • 300 gram kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
Voor het broodje voor 1 persoon
Bereidingswijze
Stap 1

Zet een pan water op met het kippenbouillonblokje en breng deze aan de kook.
Als het water kookt doe je de kipfilets in de pan en laat dit 10 minuten koken.

Stap 2


Wanneer de kipfilets klaar zijn haal je ze uit de pan water en leg ze op een bord.
Trek met behulp van 2 vorken de kipfilets uit mekaar hierdoor krijg je pulled chicken.
Laat de kip op een bord afkoelen en ga beginnen aan de saté saus.

Stap 3

Snipper de ui fijn en fruit deze aan in een sauspan in een scheutje olijfolie.
Pel de knoflookteentjes en pers deze boven de ui uit.
Voeg de pindakaas, water, melk, sojasaus, citroensap, zoetstof en de sambal badjak bij de ui en knoflook in de pan en verwarm dit.

Stap 4

Roer met een spatel door de saté saus tot er een gladde maar nog redelijk stevige saus ontstaat.
De saté saus mag niet te dik zijn maar ook niet te dun hij moet een structuur hebben dat je hem goed kunt smeren.
Als de saté saus de juiste dikte heeft haal je de pan van het vuur.
(Voeg extra water toe als je de saus te dik vind doe dit steeds per 1 eetlepel en blijf roeren terwijl je de saus verwarmt)

Stap 5

Roer met een spatel de pulled chicken door de saté saus en klaar is je kipsaté salade.
Je kunt de kip saté salade maximaal 2 dagen bewaren in een goed afsluitbare bak in de koelkast.

Stap 6 voor het broodje

Beleg de onderkant van je koolhydraatarme broodje met knapperige veldsla.
Schep 2 tot 3 eetlepels van de kipsaté salade op je broodje en snijd 2 augurken in dunne plakken.
Leg de augurken plakken op de kipsate salade en leg tot slot de bovenkant van je broodje erop.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*