Knolselderij soep met paddenstoelen mix

Comfortsoep

Nu het weer zo wisselvallig is guur, koud en nat en het wel lijkt of de lente nog even op zich laat wachten maakte ik een heerlijke pan comfortfood.
Deze stevige knolselderijsoep met paddenstoelen mix is de ideale maaltijd om een beetje bij op te warmen.
Ik heb al eens een knolselderij soep gedeeld met chorizo en gepofte knoflook, die overigs ook ontzettend lekker is.
Maar toen ik in de groente tas van De Tuin van Best een knolselderij ontdekte besloot ik om dit keer voor een Vega variant te gaan.
En deze soep past ook nog eens perfect binnen een koolhydraatarme levensstijl.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 knolselderij van ongeveer 750 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele ui
  • bakje paddenstoelen mix
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1

Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Dit gaat het makkelijkste met een scherp mes en snijd de knolselderij eerst in plakken.
Vervolgens kun je ze makkelijker in reepjes snijden en dan in blokjes.

Stap 2

Vul de waterkoker met 1,5 liter water en breng aan de kook.
Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui 2 minuten.
Pers de teentjes knoflook boven de pan en fruit de knoflook nog 1 minuutje mee.

Stap 3

Doe de blokjes knolselderij in de soeppan en bak deze op hoog vuur even kort aan.
Giet het water uit de waterkoker in de pan en doe de bouillonblokjes erbij.
Draai het gas weer op middelhoog vuur en breng de soep aan de kook.
Kook de soep 12 minuten en proef tussendoor of je hem al goed op smaak vind.
Zo niet voeg dan tussentijds peper en zout toe.

Stap 4

Bak ondertussen als de soep kookt de paddenstoelen mix in een koekenpan in een scheutje olijfolie.
Als de kooktijd van de soep om is pureer je de soep glad met een staafmixer.

Stap 5

Schep de soep in kommen of een bord en serveer met de gebakken paddenstoelen.

Eet smakelijk!

https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*