Kip tandoori met komkommer raita en gele rijst.

Kip tandoori

Kip Tandoori was 1 van de eerste recepten die ik op Queen N’s Kitchen deelde en was hoognodig aan een update toe.
We hadden het ook alweer een tijdje niet meer gegeten en ik was bijna vergeten hoe lekker het ook alweer was.
Deze keer maakte ik er een heerlijke Indiase yoghurtdip bij Raita en serveerde ik er gele rijst bij met rozijnen.

Gele rijst

Gele rijst kun je heel makkelijk zelf maken en hoef je dus niet in de winkel te kopen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik er pas 1 jaar geleden achter kwam dat gele rijst gewoon witte rijst was met wat saffraan en kurkuma.
Altijd gedacht dat dat iets speciaals was haha nou niet dus.
En dan komt er nog bij dat gele rijst in de supermarkt ook altijd duurder is dan gewoon witte rijst.
Nou is Saffraan best wel een prijzig ingrediënt maar je hebt er maar heel weinig van nodig.
Je kunt het ook achterwegen laten en alleen kurkuma gebruiken.
Wel is het lekker om er rozijnen door te doen die je dan een paar minuten mee laat garen tijdens het koken.

Raita

Is een Indiase yoghurtdip met komkommer, knoflook, citroen en munt.
Raita smaakt heerlijk bij curry’s en bij kip tandoori.

Kip tandoori met komkommer raita en gele rijst

Kip tandoori met raita en gele rijst

Voorbereidingstijd 2 uur 5 min
Bereidingstijd 25 min
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

voor de kip tandoori

  • 400 gram Kippendijfilet of kipfilet
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Paprika poeder
  • 1 eetlepel Kerriepoeder
  • 2 theelepels Komijnpoeder
  • 1 1/2 eetlepel Korianderpoeder
  • 1 theelepel Vers geraspte gember
  • 1/2 theelepel Chili vlokken
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel Olijfolie

Voor de gele rijst

  • 150 gram Zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel Kurkuma
  • 2 draadjes Saffraan Optioneel kun je ook weglaten als je dit te prijzig vind.
  • 90 gram Rozijnen

Voor de Raita

  • 1/2 stuk Komkommer
  • 1 stuks Citroen rasp en sap van een halve
  • 7 gram Munt
  • 1 teentje Knoflook
  • 80 gram Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet of kippendijfilet in stukjes en doe ze in een ziploc zak samen met alle kruiden en de yoghurt en olijfolie.
  • Wrijf even goed de marinade over de kip en plaats de zak met kip in de koelkast en laat minimaal 2 uur marineren.
  • Vul een pan met rijst en ruim water, voeg kurkuma en saffraan toe en breng aan de kook.
  • Kook de rijst 15 minuten, draai daarna het vuur uit en laat de rijst nog 5 – 10 minuten staan.
    Roer de rozijnen erdoor na de 15 minuten koken.
  • Als de kip 2 uur gemarineerd heeft haal deze uit de koelkast.Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak de kip met het kruiden mengsel totdat deze gaar zijn.

Raita

  • Schil de komkommer, snijd deze in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. 
  • Rasp de komkommer grof en doe in een schaaltje voeg de rasp van 1 citroen erbij.
  • Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de komkommer, bewaar de andere helft in de koelkast deze kun je nog in plakken snijden en je water een smaakje mee geven.
  • Snijd de knoflook en de muntblaadjes fijn en doe ze bij de komkommer erbij.
  • Roer de Griekse yoghurt erdoor en serveer de Raita straks bij de kip tandoori
  • Schep de rijst in een bord met de kip tandoori en een of twee eetlepels Raita

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*