Kip kebab salade

Een gezonde start van de week

Voor vandaag staat deze gezonde kip kebab salade op het menu.
Ik had echt mega trek in kebab maar helaas niet koolhydraatarm en ook niet echt gezond jammer…..
Maar om toch een beetje de smaak van kebab na te bootsen maakte ik deze gezonde kip kebab salade.
De kippen dijen kruiden ik rijkelijk met kebab kruiden deze kocht ik een tijdje terug bij de Turkse supermarkt.

Verder komt het niet echt in de buurt van the real thing maar hé het is wel erg lekker en nog gezond ook.
En meteen een lekker portie groenten binnen door de rijkgevulde salade.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 300 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels kebab kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper/zout
  • 3 gekookte eieren
  • 200 gram komkommer
  • 1 grote trostomaat
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Callowfit knoflooksaus
  • 1 kleine radicchio sla
  • kropsla 400 gram
  • 6 augurken
  • handje pijnboompitten
Bereidingswijze
Stap 1

Was alle groenten en snijd in reepjes, plakjes of dobbelsteentjes.
Doe alle groenten voor de salade in een schaal.
Snijd de kippendijen in reepjes.

Stap 2

Verhit de olijfolie in de koekenpan en doe hierin de reepjes kippendijfilet en de kebab kruiden en pers de teentjes knoflook erboven uit.
Bak de kip kebab in 8 minuten goudbruin,

Stap 3

Breng de salade op smaak met peper en zout en voeg de plakjes gekookte ei toe en de callowfit knoflooksaus en hussel het goed door.
Voeg de kip kebab bij de salade en schep nog een paar keer om.

Stap 4

Serveer de salade op bordjes en strooi er eventueel nog wat pijnboompitten op voor de crunch.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*