Kalkoen ragout recept

Kalkoen ragout recept.

Vandaag een heerlijke restjes recept, heb je kalkoen over gehouden van kerst dan kun je hiermee een heerlijke kalkoen ragout maken.
Doordat de kalkoen in zijn geheel gebraden is heeft het vlees een heerlijke smaak gekregen.
Dit proef je ook goed terug in de ragout.

Rijke smaken.

Doordat ik een kippenfond gebruik heb in plaats van Bouillon en de jus van de ingewanden door de ragout gedaan heb.
Heeft de kalkoen ragout een rijke warme smaak met veel diepte.
Dus ook nog na de kerst een beetje luxe op je bord.
Ik maak deze keer gewoon gebruik van kant en klare pastei bakjes.
Zelf maken is namelijk een heleboel werk en er is niets mis met de kant en klare bakjes.
Het is een stuk makkelijker en een stuk sneller.
Want na de drukke kerstdagen heeft niemand meer zin om lang in te keuken te staan.
Mocht je nou wel zelf je bakjes willen maken kijk dan eens bij dit recept daar staat in hoe jezelf bakjes maakt.

Verse kruiden.

Om het gerecht nog wat frisheid te geven voeg ik nog wat verse kruiden toe zoals bieslook en peterselie.
Maar je kunt gerust nog meer kruiden toevoegen.
Het voordeel van dit recept is dat het niet kan mislukken en je zoveel smaken kunt toevoegen als je wilt.

Kalkoen ragout.

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken Iers, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 800 tot 1000 gram Rest vlees van de kalkoen
  • 30 gram Platte peterselie vers
  • 20 gram Bieslook vers
  • 2 grote Gele uien
  • 3x 350 Milliliter kippenfond
  • 1 theelepel Kruidnagel (gemalen)
  • 1/4 theelepel Nootmuskaat
  • 250 gram Ongezouten roomboter
  • 200 gram Tarwebloem
  • Peper en zout
  • 6 stuks pastei bakjes
  • optioneel overgebleven jus van de ingewanden.

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui.
  • Doe alle kippenfond een een steelpan en verwarm deze.
  • Doe de roomboter in een grote soeppan laat een beetje smelten fruit hierin de ui voor 3 – 4 minuten.
  • Roer met een garde de bloem erdoor draai het vuur naar middelhoog en laat de bloem 2 minuten garen.
  • Roer nu steeds 1 soeplepel fond door de ragout en blijf roeren, voeg pas weer een nieuwe lepel fond toe als de andere goed is opgenomen door de bloem.
  • Herhaal dit tot alle fond op is.
  • Verwarm nu het kalkoenvlees door de ragout en schuif de pastei bakjes in de oven.
  • Roer de kruidnagel, nootmuskaat en peper en zout naar smaak door de ragout.
  • Hak de peterselie en de bieslook fijn en roer deze door de ragout.
  • Serveer de ragout in de pasteibakjes.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*