Kaasstengels

Kaasstengels super makkelijk zelf te maken

Kaasstengels mijn ultieme quilty pleasure ik bedoel ik ben sowieso al een groot fan van carbs en cheese!
Nou zou je natuurlijk het bladerdeeg voor dit recept zelf kunnen maken.
Maar dat weegt eigenlijk niet op tegen de kant en klare versie.
Want zelf bladerdeeg maken is best wel een tijdrovend klusje en ook al ben ik groot supporter van team homemade.
Bladerdeeg en filodeeg zijn eigenlijk toch wel de standaard dingen die ik niet zelf maak.
Wat ik wel altijd doe is zelf mijn kaas raspen.
Waarom?
Nou in voor geraspte kaas zit zetmeel toegevoegd dit zodat de kaas niet aan mekaar gaat klonteren.
Dus sinds ik dit weet rasp ik eigenlijk voor al mijn recepten waar kaas in verwerkt zit mijn kaas zelf.
Voor deze kaasstengels gebruikte ik een mix van Belegen kaas en cheddar kaas.


Ook dol op kaas? probeer dan eens deze bier kaas soep

Kaasstengels

Kaasstengels

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 rol Vers bladerdeeg uit de koeling
  • 75 gram Belegen kaas
  • 75 gram Cheddar kaas
  • 1 stuk Eidooier
  • 1 eetlepel Volle melk
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel Zwarte peper

Instructies
 

  • Rasp van de belegen en de cheddar kaas bij allebei 75 gram af.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij met een pizza mes het bladerdeeg in 12 repen van 2 centimeter breed.
  • Kluts de eidooier met peper en zout en de melk.
  • Smeer de stroken bladerdeeg in met het eimengsel en bestrooi met kaas.
  • Draai de stroken tot een spiraal en smeer nogmaals in met het eimengsel en bestrooi nogmaals met kaas.
  • Leg de kaasstengels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in het midden van de oven voor 15 – 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal ze uit de oven laat ze 2 minuten afkoelen en serveer daarna direct.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*