Irish Coffee

Irish coffee

Irish coffee een Ierse klassieker een verwarmende koffie met room en Whisky.

Irish coffee een klassieker die niet mag ontbreken tussen de recepten van De Ierse Keuken.
Een verwarmend drankje met room en Ierse Whiskey en natuurlijk sterke koffie.
Ga je op vakantie naar Ierland dan moet je zeker eens een Irish coffee nemen bij de plaatselijke pub.
En daarnaast natuurlijk ook een pintje Guinness maar bij een stukje taart of een van Ierlands lekkernijen hoort een Ierse koffie.

Stukje geschiedenis van de Ierse koffie.

The Irish coffee is geboren op een stromachtige winteravond in het jaar 1942.
Het plaatsje Foynes in Limerick aan de west kust van Ierland was sinds 1940 de belangrijkste stop bestemming voor vliegreizen tussen Europa, de verenigde staten en Canada.
Op deze beroemde nacht voor de geboorte van de Ierse koffie moest een passagiersvliegtuig met de bestemming New York omkeren.
Terug geslagen door de Atlantische storm die die avond gaande was moest het vliegtuig terug keren naar het plaatsje Foyes in Limerick.
In Foyes waren ze er ondertussen aan gewend geraakt om vermoeide mensen terug te verwelkomen.
Tussen deze reizigers zaten vaak beroemdheden.
Op deze stormachtige avond bedacht de Chef kok Joe Sheridan een drankje op de vermoeiende reizigers aan te bieden om op te warmen op deze koude avond.
Hij maakte een koffie met bruine suiker, Whiskey en een laagje room.
Nadat de Passeniers van het vliegtuig dit drankje hadden geproefd vroegen ze of het een Braziliaanse koffie was.
Waarop de chef Joe Sheridan vol Ierse trots antwoorden; “No lad this is an Irish Coffee!”
En zo werd de Legendarische Ierse koffie geboren.

(Bron: Emerald Heritage)

Irish Coffee

Irish Coffe

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Drankjes
Keuken De Ierse keuken
Porties 1 Glas Irish coffee

Ingrediënten
  

  • 125 milliter Sterke warme koffie
  • 1 theelepel Licht bruine basterdsuiker
  • 30 milliter Ierse Whiskey
  • 4 eetlepels Slagroom (ongeklopt)

Instructies
 

  • Neem een Irish coffee glas en giet hierin de koffie.
  • Doe de licht bruine basterdsuiker bij de koffie en roer deze door de koffie.
  • Giet de Whiskey erbij en roer door de koffie.
  • Hou een lepel met de achterkant naar boven boven het glas een centimeter van de koffie af.
    En giet langzaam over de achterkant van de lepel de slagroom in het glas.

Notities

Sláinte! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*