Ierse flap Jacks een Iers tussendoortje

Ierse Flap Jacks Iers tussendoortje

Ierse Flap Jacks Iers tussendoortje.

Vandaag een heerlijk Iers receptje Ierse Flap Jacks een lekker tussendoortje namelijk een zoete krokante havermoutreep.
Gemaakt met Golden syrup hier niet verkrijg maar maar wel online.
Erg lekker niet heel erg gezond maar he, dat is vaak met dingen die mega mega lekker zijn 😉
De Ieren weten wel wat een lekker tussendoortje is deze Ierse Flap Jacks.

Op de website vind je nog meer heerlijke Ierse recepten dus neem hier zeker ook eens een kijkje.
Ierse flap Jacks kun je het beste vergelijken met de muesli repen die hier bij ons in de supermarkt liggen.
Alleen zijn deze natuurlijk veel lekkerder!

Ierse flap Jacks een Iers tussendoortje
Ierse flap Jacks een Iers tussendoortje

Ierse flap jacks Iers tussendoortje

Heerlijk zoet!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Iers
Porties 16 Stuks

Ingrediënten
  

  • 350 gram Havervlokken
  • 175 gram Rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • 225 gram Ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels Golden Syrup Verkrijgbaar online of bij Toko's

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een langwerpige brownie vorm goed in met boter.
  • Verhit een kleine sauspan op het vuur en smelt hierin de roomboter samen met de Goden syrup zachtjes (mag niet bruin worden)
  • Doe de havervlokken, rietsuiker en het snufje zout in een grote kom.
  • Giet de gesmolten boter/Golden syrup erover en roer alles met een spatel goed door.
  • Giet het mengsel in de ingevette brownievorm en druk alles met de spatel heel erg goed aan.
  • Bak de Flap Jacks voor 30 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de Flap Jacks uit de oven en laat ze op het aanrecht 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Kiep de vorm voorzichtig om op een grote snijplank en snijd de repen (16 stuks)
  • Leg de repen op een taartrek en laat ze verder volledig afkoelen bewaar ze als ze afgekoeld zijn in een luchtdichte bak op het aanrecht.

Notities

 

Taitneamh a bhaint as do chuid béile!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*